17 Haziran 2014 Salı

ÇEKMECE YAYINLARI VE BARİLLA

 Dünden Bugüne  yazılarıma "Çemece Yayınları ve Barilla"iş birliği ile hazırlanan  harika buluşmayı yazacağım.Sevgili Duygunun daveti ile  yine heycanlandım beni,İnstagramdan izleyenler bilirler...zira "Çekmece Yayınları" daha önce "Makarnalar"kitabı göndermiş günlerce kitabımı seyretmiş,elimden düşürmemiştim:)o kadar güzel tasarlanmış ve reçeteler güzel anlatılmış ki insanı elinden  bırakası gelmiyor inanın:)İleri ki günlerde  kitaptan lezzetler hazırlayıp sizlerle paylaşacağım.
"Barilla Makarna" son yıllarda yediğimiz tek marka diyebilirim .Ancak bu diğer makarna firmaları iyi değildir anlamına gelmez:) tamamen,ev halkının bu lezzeti sevmelerine  ve kotarabilmelerindeki pratikliğe bağlı.Davet edilen  mutfak da "Mutfak Sanatları Akademisi"olunca etkinliğe sevinç içinde katıldım :)Yine,çok keyifli bilgilendirici bir etkinlik oldu.Muhteşem tasarlanmış yemek kitapları ile
gönlümüze tahtını kuran ve gençlere mutfak sevgisi  veren Çekmece yayınlarını canıgönülden tebrik ederim:)bundan sonra çıkaracakları kitaplarının en yakın takipçisi olacağım:)Başta  Çekmece Yayınları ve Barilla  firması,Hakan şef,MSA çalışanarına ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim:)
Academia Barilla’nın İtalyan mutfağının zenginliğini ve farklılığını koruyup geliştirerek bu mutfağı dünyaya tanıtma arzusu, Çekmece Yayınları’nın yayıncılık tecrübesiyle buluşunca ziyafeti yaratmak da sizlere kalıyor.

"Çekmece yayınları" (Çekmece Yayınları, 46 yıllık yayıncılık deneyimine sahip olan Yapı-Endüstri Merkezi markasıdır.
Çekmece Yayınları, yemek kitaplarıyla başladığı yayın hayatına önümüzdeki dönemde, kültürden modaya, psikolojiden kişisel gelişime, sağlıktan geziye, popüler tarihten popüler bilime uzanan geniş bir yelpazede, bilgi paylaşımını keyifli hale getirecek kitaplarla devam edecek. Çekmece Yayınları okurları ile insana ve hayata dokunacak, onu besleyecek, günlük hayata dair bilgileri en keyifli haliyle sunacak kitaplarla buluşturmayı hedefliyor)


Dünyada 2 milyondan fazla satan özel tasarımlı yemek kitapları serisi ile dikkat çeken Çekmece Yayınları olarak şimdi de Academia Barilla’nın “50 Kolay Tarif” adlı dizisini Türkiye’deki lezzet tutkunlarına sunuyoruz. Çekmece Yayınları, dünyaca ünlü uluslararası İtalyan yemek kültürü merkezi Academia Barilla’nın “50 Kolay Tarif” adlı dizisini Barilla Türkiye’nin katkılarıyla Türkçe’ye kazandırdı. Kendini İtalyan mutfağının yayılmasına adamış uluslararası bir merkez olan Academia Barilla tarafından seçilmiş, İtalyan mutfağının en karakteristik tariflerini içeren 5 kitaptan oluşan seri, içindeki yiyeceklerin biçimine bürünmüş özel tasarımlarıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.  Renkli, eğlenceli, bilgilendirici serinin her bir kitabı, pratik ve birbirinden farklı lezzetlerde 50 leziz tarif içeriyor.
 
Çekmece Yayınları yemek kitaplarına tüm seçkin kitabevlerinden, ve  www.yemkitabevi.com internet adresinden ulaşabilirsiniz...
Academi Barilla etkinliğinde, aynı kitapardan seçilmiş İtalyan Mutfağına Özgü  şu lezzetleri hazırladık ;
 Çekmece yayınlarının, "Salatalar"kitabından Ballı,Susamlı,Dana Etli Salata...
Çekmece yayınlarının, "Makarna"kitabından  Jumbo Karidesli Tam Buğday Spaghetti...
 Çekmece yayınlarının, "Patates" kitabından Kapari ve Zeytinli Kağıtta Levrek...
 Çekmece yayınlarının, "Çikolata" kitabından Çikolatalı Akışkan Mini  kekler...
.
Patates, Domates, Makarna, Salata ve Çikolata’nın en leziz hali…
Çekmece Yayınları’nın yayımladığı ‘50 Kolay Tarif’ adlı serideki Patates, Domates, Makarna, Salata ve Çikolata kitapları, farklı biçimleriyle ve içerdikleri leziz tariflerle dikkat çekerken İtalyan mutfağının geleneksel özelliklerini de coğrafyamıza getiriyor. Yaratıcı ve özgün tasarımları, çarpıcı ve iştah kabartan fotoğraflarıyla ön plana çıkan kitapların her birinde 50 ayrı tarif olmak üzere, Academia Barilla tarafından seçilmiş, İtalyan ve Akdeniz mutfağını en iyi ifade eden toplam 250 özel reçete Türk yemek severlerle buluşuyor.

Hiç yorum yok: