5 Haziran 2014 Perşembe

YALANCI BOYOZ

Piştikten sonra görüntüsünün Boyoz'a benzemesinden bu adı almış,sıradan,her zaman yediğiniz bildiğiniz hazır yufka böreklerinden hiç
 bir farkı olmayan lezzetli  bir börek çeşidi denedim arkadaşlar.Yayımlama ve tavsiye amacım,akşamdan hazırlanıyor olması, ertesi gün misafirlerinize sıcacık börek ikram etmek için kolaylık. Fotoğraf da gördüğünüz gibi puf puf  pişen börek, iyice soğudu zaman bu şeklini korumuyor.Misafir adedi kadar hazırlamanızda veya o kadar kısmı pişirmenizde fayda var.
Beni "İNSTAGRAM" ve "FACEBOOK" sayfamdan  takip  edebilirsiniz...
 
Malzemeler:
6 tane yufka
1 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvıyağ
İçi İçin:
süzme beyaz peynir
Üzeri İçin:
1 çay bardağı sıvıyağ (ince belli olandan)
1/2 su bardağı su
1 şişe sade maden suyu
1 tane yumurta sarısı
Hazırlanması:
Su ve sıvıyağ bir tasın içinde karıştırılır.
Bir yufka serilir,üzeri yağlı su ile her tarafı ıslatılır.
Yufka ikiye katlanır.Büyük bir -D- elde edilir ve 4 e bölünür.
Geniş kısmına süzme peynir yeterince koyulur.
Kenarları kıvrılmadan sigara böreği gibi sarılır.
Sonra kendi etrafında dolayarak gül şekline getirilir.
Bütün yufkalar bitinceye kadar bu işlem yapılır.
Gül şeklinde sarılmış böreklerin hepsi bir arada , büyük bir kabın içine sıkıştırılarak yan yana yerleştirilir.
Üzerlerine suluyağ karışımı ardından 1 şişe soda eşit şekilde dökülür.
Daha sonra soda şişesi ölçü yapılarak iki şişe daha su böreklerin üzerine eşit şekilde dökülür.
Streç filme sarılır bir gece bekletilir.
Ertesi gün,üzerindeki suyun büyük kısmını çekmiş olan börekler ,pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp,önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...
NOT:
Nefis yemek tariflerinde görüp  kendi yorumumu katıp denediğim bir reçete 
"Yalancı Boyoz" Ülker İçim firmasının denemem için gönderdiği süzme peynirleri kullandım.Sizler beyaz peynir kullanabilirsiniz .Eriyen,yağlı peynirleri  tercih ederseniz sonuçtan memnun kalırsınız.
 

Hiç yorum yok: