Hayırlı ve bereketli cumalar. Yağmurlu, soğuk kasvetli havaya inat ! Tarçının dayanılmaz kokulu kurabiyesini hazırlamak için doğru mutfağa :) daha önce hazırlamıştım "Misket Kurabiye " harika bir kurabiye hamuru oluyor, vazgeçemedim yine aynı hamura sadece 1 su bardağı çekilmiş ceviz ilave ettim. Fırından çıkardığım kurabiyeleri biraz soğumalarını bekledim.1su bardağı pudra şekeri ve 3-4 yemek kaşığı karıştırılmış harca buladım. Şiddetle tavsiye ederim. Hepinize sağlıklı huzurlu hafta sonları dilerim...
Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
aldığı kadar un
Hazırlanması:
Aldığı kadar un sizi hiç endişelendirmesin zira çabucak toparlanan bir hamur oluyor . Tüm malzemeleri karıştırarak hamur hazırlıyorsunuz . Unu kaşık, kaşık ilave edin böylece hamur yoğurma aşamasında bir sorun çıkmamış olur. Hazırladığınız kurabiye hamurundan fındık kadar parça koparıp yuvarlayın . Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin . Önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında hafif rengi dönünceye kadar pişirin . Kurabiyenin altı hafif pembe olunca fırından alabilirsiniz . Kurabiyelerin biraz soğumasını bekleyin kırılmasın ,ılındığı zaman ;
1 su bardağı pudra şekeri
3-4 yemek kaşığı tarçın
Büyükçe bir tasın içinde ,pudra şekeri ve Tarçın'ı karıştırın . Kurabiyeleri bu karışıma bol bol bulayın ve servis edeceğiniz tabağa dizin . Kurabiye kutunuzda çok uzun zaman bozulmadan bekleyebilen bir kurabiye oluyor. Mutlaka denemeniz dileğiyle.
Afiyet Olsun...
kıyır kıyır çayın yanında nefis olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık. yaptım kurabiyeler çok güzel oldu ..
YanıtlaSil