17 Haziran 2011 Cuma

YUFKA İLE TAVADA PİZZA



Sağlıklı ve mutlu hafta sonu tatilleri dilerim değerli blog arkadaşlarım ve misafirlerim.
Haftasonu kahvaltılarınız için çok pratik ve enfes pizza tarifim ile karşınızdayım:))şiddetle öneririm denenesi bir lezzet.
Benim eski reçetem di bu tarif , fakat fırında pişiriyordum . Sevgili Yasemin aynı tarifi tavada hazırlamış bende de denedim:)) süper bir lezzet ev ahalisi ,konu komşu ,sevdiklerimiz çok beğenerek yediler,yani tam not aldı:))şimdi tarifi yazıp geçmek yerine her aşamasını fotoğrafladım ki öğrenci olan yeğenim dahil mutfakla yeni tanışanlarda rahatlıkla hazırlayabilsinler diye .Daha önce

Fırın Hamuru İle Pizza
Kek Unlu Pizza
Tariflerime de bakabilirsiniz...

Şimdi nasıl hazırlamışım işte reçetesi...

Malzemeler:
2 tane yufka
SOS İÇİN:
2 tane yumurta(yumurtanız büyükse 1 tane kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı sıvıyağ(ajda bardak)
1 çay bardağı süt
PİZZA TABAN SOS:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı ketçap
PİZZA ÜST MALZEMESİ:
1 büyükçe domates
1 tane biber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
sosis,sucuk,mısır
1-1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Hazırlanması:
Öncelikle pizza üst malzemesi için kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domates ve çekirdeklerinden temizlenmiş ince doğranmış biberleri bir kaşık sıvı yağında biraz pişirin
yumuşasınlar daha sonra ateşten alın soğumaya bırakın.

Şimdi pizza hazırlayacağınız tavaya bir yemek kaşığı sıvıyağ dökün ,bir yufkayı tavanın kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin.
Tavadaki yufkanın üzerine ,kendi arasında karıştırdığınız sos malzemesinden bir kaç kaşık her tarafına gelecek şekilde dökün.
Şimdi ikinci yufka'yı tavaya aynı şekilde serin.Tekrar sos ile ıslatın ve sadece ikinci yufkanın kenarlarını katlayarak ortada toplayın. Birici yufkanın sarkan uçlarını da tavanın ortasına doğru toplayın .Artan sos kalmasın,elinizle hafif bastırarak hem kenarları düzeltin hende sosun yayılmasını sağlayın.

Şimdi pizza için alt tabanı oluşturduk.Pizza üst sos için salça ve ketçap'ı karıştırın çok koyu kıvamlı olursa bir yemek kaşığı kadar su ile inceltin ki kolay sürülsün.İsterseniz içine pizza baharatı atabilirsiniz.
Bu karışımı hazırladığınız yufkalı tabanın her tarafına sürün.Üzerine biraz rendelenmiş kaşar peyniri serpin zira tavada pişireceğiniz için üzerine dizdiğiniz malzemeler kayar gider:)

Artık pizzanın en üst malzemesini döşeyebiliriz,pişirdiğiniz domates ve biberi suyu varsa suyunu süzerek döşeyin daha sonra istediğiniz şarküteri malzemeleri ile süsleyin.

En üste kalan kaşar peynir rendesini serpin ve tavanın kapağını kapatın .Tava ısı alıncaya kadar harlı ateşte ,daha sonra en kısık ateşte sadece tavanın kenarları ateşe gelecek şekilde ,tavayı çevire çevire kapağını fazla açmadan alt tabanı kızarmaya bırakın.
Pizzanın altı kızarıp peynirleri eridiği zaman olmuş demektir:)
Hazırlayacak olanlara şimdiden kolay gelsin..
NOT:
Benim tavam 32 cm idi bu ölçüler çok uygun oldu.Daha büyük tava kullanılacak ise üç yufka ile hazırlayabilirsiniz sos malzemelerini kesinlikle artırmayın bu ölçüler yeterlidir.
1 ajda çay bardağı sıvıyağ'ın içinden kullanın ;hem tavanın tabanını yağlamak için hem de domatesi pişirdiğinizde.
Ayrıca yukarıdaki reçetesini verdiğim yufka ile tavada pizzayı çok ince olsun isterseniz bir yufka ile de hazırlayabilirsiniz..
Sevgi ile kalın...














22 yorum:

  1. nefis olmuş incecik.. eline sağlık sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Oldukça pratik ve haftasonu kahvaltıları için bulunmaz bir tarif. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel hamur açmadan pizza keyfi,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. oldukça pratik ve nefis görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. inanılmaz pratik bir tarif notumu aldım bile.en kısa sürede deneyecegim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  6. İncim,ellerine sağlık,harika olduğuna eminim.Aniden gelen misafir için,kahvaltı ve ikindi çaylarının yanına hamurla uğraşmadan pratik hazırlanıcak nefis bir lezzet.Yarın sabah kahvaltıya yapıcam.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Hımm gerçekten çok lezzetli görünüyor. Hafta sonu için çocuklara yapmalı. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. çok pratik ve çokta lezzetli bir pizzaya benziyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. şu sıcaklarda fırın açmadan yapılacak bir tarif sağolun...

    YanıtlaSil
  10. inci abla harika görünüyor!!! üstelik kolaymışta yapayım mı ne dersin ;)

    öpücükler ;)

    YanıtlaSil
  11. İnci ablacım! Ellerine sağlık nefis duruyor pizzan. Size gelince bende isterim:)

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık canım şahane görünüyor bende deneyeceğim inş ssevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Pratik ve bir o kadarda leziz gözüküyor.. İnci canım ellerine sağlık...

    Kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. ben var buna bayılmak:)

    allahım sana geliyorum..

    muhteşem görünüyor...

    YanıtlaSil
  15. muhteşemmmm.tavanın çapını ögrenebilir miyim....

    YanıtlaSil
  16. Yukarıda not kısmında belirtmişim tavanın ölçüsünü..

    YanıtlaSil
  17. gözümden kaçmış tşk ederim...

    YanıtlaSil
  18. tarifinizi yaptım.çok beğendik tşk derim.acaba geceden hazırlayıp sabah kahvaltı için pişirsem sakıncası olur mu.selamlar..

    YanıtlaSil
  19. Sevgili caniko,ben akşamdan bekleterek denemedim:)fakat akşamdan hazırlayıp sabaha fırında pişirdiğim börek tariferim olmuştu.
    Pizzanın üst malzemesini akşamdan sermeden bu şekilde bekletmeniz olur sanıyorum.Tarifimi denemenize
    çok memnun oldum:)teşekkür ederim.
    size,kolaylıklar dilerim..
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. dediğiniz gibi üst malzemesini koymadan deneyeyim o zaman.güzel tarifleriniz için çooooook tşk.ler.........

    YanıtlaSil
  21. Hem kolay hem lezzetli görünüyor. En kısa sürede deneyeceğim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  22. Hemen denedm tarifinizi superrrrrrrrrr oldu çok pratik ve çok basit herkesin denemesini tavsiye ederimm

    YanıtlaSil