çok benzeyen hafif bir tatlı oldu.Ben hazırladım diye söylemiyorum,
mutlaka deneyin efenim,enfes bir lezzet oluyor:)) Kedi dilini, uzun dayanıklı olanlardan değil ,taze hazırlanmış olanlardan temin edebilirseniz sonuçtan memnun kalırsınız.Pastanelerden veya bazı büyük marketlerden bulabilirsiniz. "Fındıklı Acıbadem Keki" ile aynı gün hazırlamıştım. "Tiramisu" için hazırladığım kremayı ,ara krema olarak kullandım.Bu krema kasede de yenilebilecek kıvamda harika bir lezzet.Bu sebeple kedi dili adedi tamamen size kalmış.Artan kremayı ziyan etmeden kaşık kaşık yiyebilirsiniz :)
Malzemeler:
20 tane kedi dili
1 su bardağı süt
1-2 su bardağı hindistan cevizi
İçi İçin:
2 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı toz şeker
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket krem peynir(200gr)
1 paket vanilya
Hazırlanması:
Tozşeker,yumurta sarıları,un'u bir tencerenin içine dökün.Soğuk olan sütü azar azar ilave ederken bir taraftan da yumurta teli ile karıştırmaya devam edin.Böylece hiç topak kalmadığını göreceksiniz. Orta hararetli ateş üzerinde koyulaşıp üzeri göz göz oluncaya kadar devamlı karıştırın ve sonra ateşten alın,soğumaya bırakın.Kaymak tutmaması için arada bir karıştırmayı unutmayın.Soğumuş olan kremanın içine vanilya ve krem peyniri boşaltın,mikserle bütünleşinceye kadar çırpın. Bir tane kedi dilinin düz kısmına,bol miktarda hazırladığınız kremadan sürün hatta doldurun.
Üzerini diğer kedi dili ile kapatın.Sütü derince bir tasa boşaltın.Kremalanmış kedi dilini her tarafı ıslanacak şekilde süte batırın ardından hindistan cevizine bulayın.Tüm kedi dillerine bu işlemi yapın..Üzerini streç film kaplayın,Tercihen 1 gece beklerse çok daha güzel olacaktır.
Afiyet Olsun...
kolay ve güzel bir tatlı olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilMutfağabuyrun,gerçekten denenesi bir tarif ve lezzet oluyor canım üstelik hazırlaması çok pratik:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim,mutlu hafta sonları dilerim...