Herkese sağlıklı , huzur dolu hafta sonları diliyorum . Havalar çok soğuk, insanın canı içimizi ısıtacak , enerji verecek çorbalar, şöyle şerbeti aka aka tatlılar istiyor:)) ama,yine de tedbiri elden bırakmamak lazım arkadaşlar, minik atıştırmalarla bir şey
olmaz elbette , fakat "Sütlü Tatlılar" her zaman biraz daha masum , üstelik meyve ile kombineyse, hem lezzeti hem de vicdanınız daha rahat olarak tüketirsiniz. Tercih sizin , önümüz yaz hatırlatmak istedim naçizane:)
3-4 elma
4 yemek kaşığı toz şeker
1-2 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Muhallebisi İçin:
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un tepeleme
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı dolusu tereyağ
Hazırlanması:
Elmaları soyup temizledikten sonra rendeleyin.Üzerine toz şeker ilave edip pişmeye bırakın.
Elmalar suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte iyice pişirin.
Ateşten almadan önce tarçın ve cevizi ekleyin karıştırıp ateşten alın..Ilınınca ,muhallebiyi servis edeceğiniz kaselerin dip kısımlarına paylaştırın.
Muhallebi Hazırlamak İçin ise; Un , nişasta , şeker hepsini bir tencerede yumurta teli ile karıştırın.
Soğuk sütü azar, azar ekleyin bir taraftan karıştırın ki topak kalmasın . Orta hararetli ateş üzerinde
karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın,üzeri göz göz olunca ateşten alabilirsiniz.
Vanilya ve yağını ekleyin mikserle 2-3 dakika çırpın ve elmaların üzerine paylaştırın.
Afiyet Olsun...
4 yorum:
inci hanım ellerinize saglık , sayfaya genel olarak bir göz attım mükemmel ya.
yemek yapmak resmen sanat ve siz iyi bir sanatçısınız:):)
ben blog ailesine yeni girdim, eklerseniz sevinirim:)
http://hadifikrinisoyle.blogspot.com.tr/
hadifikrinisoyle@gmail.com
sevgiler, güzel sofralarınız olsun... içindende huzur hiç eksilmesin.
Hadi Söyle,hoş geldiniz sayfama ve blog dünyasına sefalar getirdiniz:)ayrıca,güzel sözlerinize teşekkür ederim,çok naziksiniz.Bende hemen bakıyorum
bloğunuza:)şimdiden kolaylıklar dilerim,sevgiler...
çok iştah açıcı görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler
Çok iştah açıcı görünüyor.Ellerinize sağlık
Yorum Gönder