Yine ,yine "Misket Kurabiye" reçetesi ile hazırladım vazgeçemiyorum bu hamurdan,
harika oluyor:)Aynı hamura ceviz ilave edip tarçına bulamıştık daha önce "Tarçınlı Kurabiye " de hatırlarsanız. Küllü kurabiyede ise pudra şekeri ile kakao karışımına buluyoruz.Malzemeler:
250 gr tereyağ (oda ısısında)
1 su bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Hazırlanması:
Aldığı kadar un sizi hiç endişelendirmesin zira çabucak toparlanan bir hamur oluyor . Tüm malzemeleri karıştırarak hamur hazırlıyorsunuz . Unu kaşık, kaşık ilave edin böylece hamur yoğurma aşamasında bir sorun çıkmamış olur. Hazırladığınız kurabiye hamurundan fındık kadar parça koparıp yuvarlayın . Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin . Önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında hafif rengi dönünceye kadar pişirin . Kurabiyenin altı hafif pembe olunca fırından alabilirsiniz . Kurabiyelerin biraz soğumasını bekleyin kırılmasın ,ılındığı zaman ;
1 su bardağı pudraşekeri
3-4 yemek kaşığı kakao
Büyükçe bir tasın içinde ,pudra şekeri ve kakao'yu eleyerek karıştırın . Kurabiyeleri bu karışıma bol bol bulayın ve servis edeceğiniz tabağa dizin . Kurabiye kutunuzda çok uzun zaman bozulmadan bekleyebilen bir kurabiye oluyor. Mutlaka denemeniz dileğiyle.
Afiyet Olsun...
2 yorum:
Ağızda dağılan bir kurabiye benziyor.Ellerine sağlık
ellerinize sağlık
Yorum Gönder