Kinoalı kısırı ilk defa yediğimde eh işte ! diye çok hoşlanmamıştım, belki de usülüne uygun hazırlanmamıştı kim bilir ? Bernardo lansmanında hazırladığımız salatada yine
Kinoa vardı.Malzemelere baktığım zaman , -sadece tadarım-diye ön yargılı başladım hazırlamaya ,ama çok beğenerek yedim . Gerçekten sağlıklı bir salata oldu.Tüm malzemelerin lezzeti, aroması uyum içindeydi . Sadece,bana göre sadece havuç olmasaydı veya rende olarak ilave edilseydi iyiydi.
Malzemeler:
3 yemek kaşığı kinoa
1/2 portakal
1/2 avakado
3-4 adet çeri domates
1/2 salatalık
4-5 yaprak kıvırcık,lorosso
4 dal roka
4 dal maydanoz,nane
1 adet yeşil soğan
1/2 havuç
2 yemek kaşığı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı kaju
Sosu İçin:
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı sarı hardal
1 küçük diş sarımsak
Hazırlanması:
Kinoa'yı yarım saat suda bekletin . Suyunu süzün,üzerine 1bardak su ekleyin ve haşlamaya bırakın. Lapa olmasın hafif diri kalsın yaklaşık 15 dakika pişirin.Ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Portakalın beyaz kısmı da dahil olmak üzere soyun . Tüm malzemeler aynı büyüklüklükte doğrayın.
Salata kasenize arzu ettiğiniz görsel şekilde yerleştirin . Sos malzemelerini kendi arasında karıştırın ve salatanın üzerine gezdirerek servis edin.
Afiyet Olsun...
1 yorum:
harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Yorum Gönder