16 Ekim 2011 Pazar
FIRIN SÜTLAÇ -3-
Herkese sağlıklı ve mutlu haftalar dilerim.Sütlacı ailece çok seviyoruz fakat doğruyu söylemek gerekirse çok sık hazırlayamıyorum sebep:)bu konuda çok titizlenmem.Öyle her sütlacı yediremiyorum ev halkına :)içindeki pirinç az olmalıymış.Bu neden ile yıllarca sütlaç hazırlamadım inanın:))yoğun eleştiriden kaçmak için.Ne zaman blogger oldum,pudingli sütlaç ile iltifat aldım:)
daha sonra heves ile blogcanlarımdan sütlaç tarifleri araştırmaya başladım,reçetelerinden anlar oldum
bizim damak tadımıza uygun mu değil mi diye:)))şimdi bu tarifim..
Malesef bir müddet önce bize küsüp giden Balpare'nin,onu özlemle anıyorum, sayfasında
denenesi çok tarif vardı,ancak bir kaç tanesini yazabilmişim:))
Blogumda herzaman pratik ve mutfakta az zaman harcanan tariflere yer vermeye çalışıyorum,
reçetenin uzun olması sizi endişelendirmesin:))planlı başladığınızda çabuk kotarıldığını göreceksiniz.Şiddetle öneriyorum çok enfes bir sütlaç oluyor.
Daha önce hazırladığım sütlaç tariflerime de bakabilirsiniz..
PUDİNGLİ SÜTLAÇ
FIRIN SÜTLAÇ
Bu hafta benim için yoğun olacak:) geçen hafta gibi umarım her gün bir tarif ekleyebilirim:))
şimdilik sevgi ile kalın ,hepinizi izlemeye ve yorum bırakmaya gayret edeceğim:)...
Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1/2 çay kaşığı tuz
8 su bardağı süt
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
2 yumurta sarısı
Hazırlanması:
Pirinçleri yıkayıp suları süzüldükten sonra 3 su bardağı su ve tuz ile iyice yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın.
Pişen pirincin yarısını bir tasın içine alın, üzerine 1 su bardağı süt ilave edin ve blender ile püre haline getirin ve tenceredeki pirincin üzerine ilave edin.
Başka bir tasın içinde , nişastayı yarım su bardağı su ile inceltin ve tenceredeki pirincin üzerine ekleyin.
Şimdi geriye kalan 7 su bardağı sütü ve şekeri de tencereye ekleyin.
Tencereyi ocağın üzerine alıp karıştırarak koyu muhallebi kıvamına kadar pişir.Vanilyaları ateşten aldıktan sonra ilave edin.
Şimdi kaselere paylaştırma zamanı fakat kaseleri yarısına kadar doldurun,tencerede kalan sütlacın içine yumurta sarılarını ekleyip iyice karıştırdıktan sonra ,kaselerin diğer yarılarını doldurarak tamamlayın ve 20 dakika kadar bekleyin ki sütlacın üzeri kaymak tutsun.
Kaseleriniz cam ise tepsiye dizdiğiniz sütlacın yarısına gelecek kadar su doldurun ,fırının ızgarasını yakıp ,sütlaçların üzeri kızarıncaya kadar tutun.Kızaranları öncelikle çıkartın ve soğuk servis edin...
Hazırlayacak olanlara şimdiden kolay gelsin...
Etiketler:
sütlü tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
16 yorum:
ellerine sağlık canım..sevgiler,mutlu haftalar
ablacımmm ellerine sağlık olsunn ne çok severim fırın sütlacıııı:))
hııımmm.))
mutlu haftalar ablamm:)
Ellerine sağlık, pudingliyi görmemiştim, hepsi çok güzel olmuş.
Çok lezzetli olduğuna eminim canım nefis duruyor, ellerin dert görmesin..
ellerine sağlık canım.sütlü tatlıyı çok severim.sevgiler.
İnci abla ellerine sağlık.Nefis bir görüntüsü var.Yoğunluğunda güzel ve bol neşeli geçer inşallah .Öpüyorum
ablacım ellerine sağlık enfes olmuş..
hiç hayır demem sütlaca şimdi olsa 1 kasesi bitmişti bile:)
ellerine sağlık harika olmuş
aslında bizdede çok sevilir sütlaç ama ben fırında hiç denemedim.ellerine saglık.
üzerine fındık tozu ohh nefis. ellerine sağlık.
Kahve Dükkanı'ndan sevgiler..
Sütlacı nedense hep annem yapar, biz yeriz. Bu sefer niyetlendim. Tariflerinizden birini ben yapacağım. Elinize sağlık :)
Bizim evde çok sevilir sütlaç özelliklede fırın sütlaç ellerinize sağlık inci hanım.Sevgiler
İncim bu yaz en çok yaptığım sütlü tatlı :)köyden sütümüzü aldık minişle bol bol sütlaç yaptık ellerine sağlık canım :)
Sütlaç konusunda bende eşimle çok çöakışıyorum.Bana göre sütlaç dediğinin altı sulu olur oynar muhallebi gibi koyu kıvamlı olmaz.Ama o öyle seviyor brehhhh:)Ellerine sağlık inci ablam
Fırın sütlaca bayılırım inci abla. ellerine sağlık harika gözüküyor.
SEvgiler
Sütlaca zaten hastayim, bir de bu sekilde hazirlanmasi blenderli falan cok ilgimi cektim. Insallah yakinda deneyecegim. Ellerine saglik. Su an olsaydida kasiklasaydim :)
Yorum Gönder