Eskiden, sadece Ramazan ayında bulabildiğimiz Güllacı, günümüzde her zaman market raflarında görmemiz mümkün:)Gerçekten çok hafif bir tatlı Ramazan ayında hazırladığım Güllaç tatlısı ile rekor kırsamda:)aslında ,yaz'ın çok sıcak günlerin en ideal tatlısı olarak bakıyorum.Neredeyse ,4-5 yıl sıcak günlere denk gelecek bayramlar için de mükemmel bir alternatif diye düşünüyorum.Daha önce de hazırladığım tatlıları da sizlere hatırlatırsam,Bayram için şimdiden listenizi oluşturmuş olursunuz:))umarım faydalı olmuşumdur.
Malzemeler:
300 gr güllaç yaprağı
3 su bardağı toz şeker
10 su bardağı süt
ceviz,toz antep fıstığı
Hazırlanması:
Büyükçe bir tencereye süt ve şekeri dökün.Şeker eriyinceye kadar karıştırarak ısıtmaya bırakın.
Güllacı ıslatacağımız şekerli süt kaynar olursa güllacı eritir,soğuğa yakın ısıda olursa güllaç yaprakları sert kalır.Yani şekerli sütün ısısı, ne çok kaynar ,ne de soğuğa yakın olmamalı.Orta kaynar ısıdaki şekerli süt ile 40cm'lik tepsiye serdiğimiz tek yaprak güllaç yaprağının üzerine
1-2 kepçe süt dökerek ıslatalım. Kalan diğer güllaç yapraklarını yine güllaç yaprağı ve süt olarak bitinceye kadar döşeyelim.Soğumaya bırakalım.İyice soğuduğu zaman dilimleyerek ceviz veya toz antep fıstığı ile servis edelim.
Afiyet Olsun...
6 yorum:
hımm nefis nefiss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
Benden de sana kocaman sevgiler canım:)Teşekkür ederim...
HAYIRLI RAMAZANLAR ABLACIM ÖZLEDİM.
İŞTE BUDUR AZ SÜTLE GÜLLAÇ OLMAZKİ MMMM:)))
Ayşe'ciğim hayırlı bereketli ramazanlar canım:)inan bende özledim sizler:)ramazanda olmazsa olmaz tatlılardan değil mi:)
öperim seni canım...
Ramazanın vazgeçilmez tatlısı
İftar sonrasında böyle hafif tatlılar yemek gerek
Nefis görünüyor
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
Teşekkür ederim pumpuli:)
kucak dolusu sevgilerimle...
Yorum Gönder