4 Aralık 2012 Salı

KADAYIF TATLISI

 
Tüm misafirlerime sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum.Yine bana göre, blogumdan uzak kaldım:) hastalık  kapıya gelmeden rutin kontrollerde fayda var efenim onlarla uğraştım,Allah doktorları başımızdan eksik etmesin ama onlarla da mümkünse az görüştürsün diyelim:)rutin kontrollere ek olarak parmağım da oluşan  siğil ile mücadele ediyorum çok sıkıntılı
ve ızdıraplı bir süreçmiş.Şimdilik her şey iyilik güzelliklerle yolunda gözüküyor,bizden haberler bu kadar:)) Şerbetli  tatlılar ile hatta şeker ile aramın iyi olmadığını takipçilerim  bilirler:) buna rağmen şimdi reçetesini vereceğim Kadayıf Tatlısını çok severek yiyorum ve sizlere de şiddetle tavsiye ediyorum:)mutlaka bir defa denemelisiniz, göreceksiniz ki her zaman hazırladığınız pratik tatlınız olacak.Hazırlaması çok kolay , üstelik yiyenler içinde ne olduğunu bilemiyor:)içinde peynir mi var diyen de var adeta yalancı künefe lezzetinde.Tarif Gülay'ımdan ,ben orjinal tarifi aynen uyguladım.Yeni haftaya tatlı tarifi ile başladım,hepinize bu lezzette günler dilerim.Görüşmek Üzere...
 
Malzemeler:
 
5 tane  yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
200 gr tel kadayıf((taze)
 
Şerbeti İçin:
5 su bardağı şeker
 5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
 
Hazırlanması:
Öncelikle şerbeti hazırlayalım ki soğusun.Şeker ve suyu uygun bir tencereye alalım şeker eriyinceye kadar karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.Kaynayan şerbete limon suyunu ilave edin.Üzerinde biriken tortuları kaşık ile temizleyelim.4-5 dak. daha kaynayınca ateşten alıp soğumaya bırakalım.
Yumurtalar ile şekeri  bütünleşinceye kadar çırpalım.Sonra sırası ile sıvıyağ ekleyip karıştırın
un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma  dökün ve iyice karıştırın.Tel kadayıfı bıçak ile ince ince kıyın yine elliniz ile tiftikleyip  yumurtalı karışıma ilave edin.Koyu kıvamlı,karıştırması zor bir hamurunuz olacak şimdi bu hamurun  miktarına bakarak  Sakın küçük bir kalıba boşaltmayın.
25x40 cm  sıvıyağ ile yağlanmış tepsiye hazırlamış olduğunuz  hamuru dökün.Bu aşamada hamuru tepsiye  eşit kalınlıkta sermek biraz zor oluyor,kaşık yadımı ve de  arada  bir hafif yağlanmış parmak uçlarınız  ile hamuru tepsiye serin.Hamur tepsinin  dibinde incecik duruyor gibi gözükecek hiç endişelenmeyin fotoğrafta gördüğünüz gibi tatlınız olacak.Önceden ısıtılmış 180 derecedeki  fırında  nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.Fırından aldığınız tatlınızı 2-3 dakika bekletin ilk sıcaklığı çıksın.Daha sonra  kaynatıp soğuttuğunuz şerbeti kepçe ile her kenarına dökün  3-4 saat dinlenmeye bırakın ve servis edin.
Hazırlayacak Olanlara Şimdiden Kolaylıklar Dilerim... 
 

5 yorum:

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ellerine sağlık ablacımmm:)
nefis görünüyor tatlın...
sevgiler..
mutlu günler..

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

İncim ellerine sağlık.
Denenmesi gereken harika görünen farklı bir tatlı olmuş:)
Sevgiler...

Canan demirbağ dedi ki...

Harika gözüküyor,ellerinize sağlık.

sekermutfağımız dedi ki...

Ellerine sağlık İnci Abla, çok nefis görünüyor.
Sevgiler

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

ALLAH şifa versin İnci abla. Ellerinize sağlık tatlıda süper görünüyor...