Tavuk taşlığı hepiniz biliyorsunuz sanıyorum:)yılda bir kaç kez hanemizde hazırlarım bu lezzeti fakat, ancak iki çeşit reçetem var :))bunlardan bir tanesi adeta yalancı kokoreçe benzeyen şekli.
ölçü yazamayacağım tariflerden biri zira hazırlaması çok kolay.Özellikle hafta sonları için ideal hemen bir sandviç arası ve ayran öğün geçiştirmek için çok pratik lezzetli.
Şimdi nasıl hazırlamışım;yeteri kadar taşlığı iyice yıkıyorsunuz bir kaç defa suya ıslatıp süzüyorsunuz burası çok önemli.Sonra üzerine çıkacak kadar su ile haşlamaya bırakın.Taşlıklar pişince aşağıdaki fotoğrafta olduğu gibi bıçak ile bir kaç parçaya ayırın.Bir tavaya 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ dökün ,doğradığınız taşlıkları kavurun çok kurutmadan 10-15 dak. yeterli olacak veya biraz daha uzatabilirsiniz kıvamını kesinlikle anlayacaksınız.Ateşten almadan önce tuz,bolca kekik ve pul biber serpip sıcak servis edin.İster porsiyonda Nohutlu Pilav eşliğinde ,ister sandviçle.
Afiyet Olsun...
1 yorum:
sevgili inci ben sakatatlarin hepsini yerim,hatta simdi kokorec dedin nasil canim cekti..ellerine saglik olsun ,tarif icin sagol...sevgilerle...
Yorum Gönder