21 Aralık 2012 Cuma

ZEYTİNYAĞLI KAPUSKA


 
Ailece çok sevdiğimiz bir yemek Kapuska.Yine Ispanak Yemeğinde olduğu gibi tercihimiz zeytinyağlı olandan yana:)fakat yılda bir kez de olsa kavurmalı kapuska hazırladığım olmuştur:)
Zeytinyağlı kapuska lezzetli olur mu diyenlere  bu reçete ile hazırlamalarını öneririm zira içindeki bol malzeme ile inanılmaz lezzetli oluyor.Kime  tavsiye etmişsem memnun kaldılar benden söylemesi:))
 
Malzemeler:
500-600 gr beyaz lahana
1/2 kahve fincanı zeytinyağ
2 orta boy soğan
2-3 sivri biber
3 tane orta boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
3 yemek kaşığı pirinç
3-4 su bardağı sıcak su
tuz
 
Hazırlanması:
Lahanamızı    ince ,ince kıyıp yıkayalım ve süzülmeye bırakalım.Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında kavuralım  ardından  çekirdeklerinden temizlenmiş ince doğramış biberleri
ve küp doğranmış domatesleri ,salçalarını ilave edip 1-2 dakika pişmeye bırakalım.Daha sonra Lahanaları ilave edelim ,tencerenin kapağını kapatalım .Orta hararetli ateş üzerinde lahanalar çökünceye kadar pişirelim.Pirinci ilave edip  yemeğin suyunu verelim ve pirinçler uzayıncaya kadar pişirip ateşten alalım.Ilınınca servis edelim...
 

3 yorum:

vişnap dedi ki...

Kapuskayı kalabalıkla pişirip yemelerini çok severim canımmm .Zeytin yağlısı sen güzel diyorsan eminim çok güzeldir .Deneyeceğim mutlaka canımmmm.

*mehtap dedi ki...

ben birazda kıyma koyarım,ama sırf zeytinyağlıda güzel olur,ellerine sağlık.

İnci Yemek dedi ki...

Vişnabım,mehtap'ım :)bu şekilde bol malzemeli denemelisiniz gerçekten süper oluyor.
öpüyorum ikinizide..