Tüm takipçilerime sağlıklı mutlu hafta sonları dilerim.Şimdi pizza severler parmak kaldırsın ve şöyle yanıbaşıma gelsinler çok önemli bilgiler paylaşacağım:))Sibel Savacı hanımefendi 5-12-2012 çarşamba günü ROSSOPOMODOROya Napoli pizzası yapacağız ve sohbet edeceğiz diye davet etti.Açıkça söylemek gerekirse ilk defa duymuştum bu mekanı:))değişik yerler görmek ve lezzetler tatmak benim ilgi alanım:)fakat nerdedir bu Rossopomodoro yol tarifi aldım,özellikle anadolu yakasında oturanlar çok iyi bilerler,Göztepe parkının tam karşısında çok kolay bir yerde.Kapıdan ilk girdiğimde insanın içini açan ferah,nezih bir mekan:)oturduğunuz yerden steril mutfağı görebiliyor aynı zamanda sipariş ettiğiniz pizzanın adım adım hazırlanmasını izleme fırsatı buluyorsunuz.
Sohbetimiz Rossopomodoro restaurant müdürü Tansel bey'in iyi bir pizzanın malzemeleri nasıl olmalı nasıl hazırlanmalı hakkında ön bilgi vermesi ile başladı.Daha sonra Levon Bağış bey'in fermantasyon nasıl olur; yoğurtta ,sirkede,bozada vs.vs. engin bilgisine dinlemeye doyamadık ve tekrarını istedik:))ve ve pizzamızı hazırlamak üzere ocak başına geçtik:)
Hepimizin yapmak istediği gibi;Yöresinden bulup getirdiğimiz malzemelerle hazırlamak isteriz lezzetlerimizi.Rossopomodoro da aynen böyle yapıyormuş,Napoli yakınlarındaki campania bölgesinden geliyormuş Mozerella peynirleri,Domates sosları,zeytinyağları,unları ,mayaları.
İtina ile hazırlanan mayalanma süreci,evet tam bu nokta çok önemli !!gerçekten pizza hamuruna lezzet katıyor.Şimdiye kadar beğendiğim bir firmayı geçti diyebilirim:))mayalanma süresine gösterdikleri hassasiyet direk lezzeti etkiliyor,pizzayı yedikten sonra taş gibi midemize oturmuyor:))
O kadar çok çeşit pizza hazırlandı ve yedik:)) hepsinin lezzetini çok çok beğendim.Çok keyifli bir gün oldu benim için:)bu imkanı veren Sibel Savacıya,Rossopomodoro müdürü Tansel Bey'e,Levon Bağış'a ve Rossopomodoro ekibine çok çok teşekkür ederim...
NAPOLI UZAK GELİYORSA …
YENİLENEN KIŞ MENÜSÜ İLE
ROSSOPOMODORO….
Napoli bölgesinin gerçek gurme pizzası ve her
sezon geleneksel ürünlerle hazırlanan
yeni lezzetlerini İstanbul ile
buluşturan Rossopomodoro-Istanbul; 2012 kış menüsünde yine benzersiz seçenekler sunuyor…
Dünyanın önde gelen restoran zincirlerinden “Rossopomodoro”nun
çok özel şarap kavının eşlik ettiği menüleri; mevsimine göre seçkin ve iyi ürünlerle pişirme prensibi her sezon
yenileniyor.
Bu kış sezonunda da menüsünde “Marinarella Çorba”,
“Pizza La Verace”, “Pizza Ferrarese” “Bocconcina”, “Bavettucia” ve “O’Spaghetto”
makarna öne çıkan lezzetlerden ….
Kış Menüsünden :
MARINARELLA
Geleneksel Deniz mahsülleri çorbası; San Marzano domates, karides, kalamar,
mürekkep balığı, jumbo karides, kiraz domates, maydanoz ve kıtır ekmek eşliğinde
LA VERACE
T.S.G.Marinara Extra; San Marzano domates sos, DOP Buffalo Mozzarella
peyniri, taze fesleğen ve sızma zeytinyağı
FERRARESE
DOP Buffalo Mozzarella peyniri, Parmesan peyniri, krema, kuşkonmaz (
yumurtalı veya yumurtasız )
BOCCONCINA
125 gr. Bütün Mozzarella peyniri, Parmesan peyniri, roka, kiraz domates ve
sızma zeytinyağı
BAVETTUCCIA
Gragnano bölgesinden Linguine makarna, kiraz domates, Parmesan peyniri ve
pesto sos eşliğinde
O’SPAGHETTO
Gragnano bölgesinden Spagetti makarna, kiraz domates, taze fesleğen ve
sızma zeytinyağı ile
ÇOCUK MENÜSÜ: Özellikle haftasonları keyifli aile
yemeklerinde çocuklara özel Pizza Margherita, Penne Makarna( Domates veya
Bolognoise sos ile ) ve bir adet içecek olarak
menüde yer almakta…
3 yorum:
Merhaba İnci Hanım,
Gerçekten çok güzel bir etkinlikti. Sizi tanıdığıma da çok memnun oldum. Ben de blogunda yazdım. Beklerim.
http://geziyazilari.net/pizza-ve-sarap-atolyesi/
canım inci ablammm,
çok hoş bir gündü sahiden,seninle olmak da ayrıca güpgüzeldi,konuşacak ne çok şey birikmişşş açığı kapamamız lazım:))çok öperim çoook:)))
Canım İnci'im çok güzel etkinlikmiş.Bayıldım ne güzel faydalı bilgiler paylaştın bizlerle canım sağolasın .Çok teşekkürler ..
Yorum Gönder