7 Aralık 2012 Cuma

ROSSOPOMODORO VE PİZZA


Tüm takipçilerime sağlıklı mutlu hafta sonları dilerim.Şimdi  pizza severler parmak kaldırsın ve şöyle yanıbaşıma gelsinler çok  önemli   bilgiler paylaşacağım:))Sibel Savacı hanımefendi 5-12-2012  çarşamba günü  ROSSOPOMODOROya  Napoli pizzası yapacağız ve sohbet edeceğiz diye davet etti.Açıkça söylemek gerekirse ilk defa duymuştum bu mekanı:))değişik yerler  görmek ve lezzetler tatmak  benim ilgi alanım:)fakat nerdedir bu Rossopomodoro yol tarifi aldım,özellikle anadolu yakasında oturanlar çok iyi bilerler,Göztepe parkının tam karşısında çok kolay bir yerde.Kapıdan ilk girdiğimde insanın içini açan ferah,nezih bir mekan:)oturduğunuz yerden steril mutfağı görebiliyor aynı zamanda sipariş ettiğiniz pizzanın adım adım hazırlanmasını izleme fırsatı buluyorsunuz.

Sohbetimiz Rossopomodoro  restaurant müdürü Tansel bey'in  iyi bir  pizzanın malzemeleri nasıl olmalı nasıl hazırlanmalı  hakkında ön bilgi vermesi ile başladı.Daha sonra Levon Bağış bey'in fermantasyon nasıl olur; yoğurtta ,sirkede,bozada  vs.vs. engin bilgisine dinlemeye doyamadık ve tekrarını istedik:))ve ve pizzamızı hazırlamak üzere ocak başına geçtik:)

Hepimizin yapmak istediği gibi;Yöresinden bulup getirdiğimiz malzemelerle hazırlamak isteriz lezzetlerimizi.Rossopomodoro da  aynen böyle yapıyormuş,Napoli yakınlarındaki campania bölgesinden  geliyormuş Mozerella peynirleri,Domates sosları,zeytinyağları,unları ,mayaları.
İtina ile hazırlanan mayalanma süreci,evet tam bu nokta çok önemli !!gerçekten pizza hamuruna lezzet katıyor.Şimdiye kadar beğendiğim bir firmayı geçti diyebilirim:))mayalanma süresine gösterdikleri hassasiyet direk lezzeti etkiliyor,pizzayı yedikten sonra taş gibi midemize oturmuyor:))
O kadar çok çeşit pizza hazırlandı  ve yedik:)) hepsinin lezzetini çok çok beğendim.Çok keyifli bir gün oldu benim için:)bu imkanı  veren  Sibel Savacıya,Rossopomodoro müdürü Tansel Bey'e,Levon Bağış'a ve Rossopomodoro ekibine çok çok teşekkür ederim...




NAPOLI UZAK GELİYORSA …

YENİLENEN KIŞ MENÜSÜ İLE ROSSOPOMODORO….

Napoli bölgesinin gerçek gurme pizzası ve her sezon geleneksel ürünlerle hazırlanan  yeni lezzetlerini  İstanbul ile buluşturan Rossopomodoro-Istanbul; 2012 kış menüsünde yine  benzersiz seçenekler sunuyor…

 

Dünyanın önde gelen restoran zincirlerinden “Rossopomodoro”nun çok özel şarap kavının eşlik ettiği menüleri;  mevsimine göre seçkin ve  iyi ürünlerle pişirme prensibi her sezon yenileniyor.

Bu kış sezonunda da menüsünde “Marinarella Çorba”, “Pizza La Verace”, “Pizza Ferrarese” “Bocconcina”, “Bavettucia” ve “O’Spaghetto” makarna  öne çıkan lezzetlerden ….

 

Kış Menüsünden  :

 

MARINARELLA                                                                                                                                  Geleneksel Deniz mahsülleri çorbası; San Marzano domates, karides, kalamar, mürekkep balığı, jumbo karides, kiraz domates, maydanoz ve kıtır ekmek eşliğinde

LA VERACE                                                                                                                

T.S.G.Marinara Extra; San Marzano domates sos, DOP Buffalo Mozzarella peyniri, taze fesleğen ve sızma zeytinyağı

FERRARESE                                                                                                                                          

DOP Buffalo Mozzarella peyniri, Parmesan peyniri, krema, kuşkonmaz ( yumurtalı veya yumurtasız )

BOCCONCINA                        

125 gr. Bütün Mozzarella peyniri, Parmesan peyniri, roka, kiraz domates ve sızma zeytinyağı 

BAVETTUCCIA                                                                                                                                    

Gragnano bölgesinden Linguine makarna, kiraz domates, Parmesan peyniri ve pesto sos eşliğinde

O’SPAGHETTO                                                                                                                                     

Gragnano bölgesinden Spagetti makarna, kiraz domates, taze fesleğen ve sızma zeytinyağı ile


ÇOCUK MENÜSÜ:  Özellikle haftasonları keyifli aile yemeklerinde çocuklara özel Pizza Margherita, Penne Makarna( Domates veya Bolognoise sos ile ) ve bir adet içecek olarak  menüde yer almakta…

 
 


3 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba İnci Hanım,
Gerçekten çok güzel bir etkinlikti. Sizi tanıdığıma da çok memnun oldum. Ben de blogunda yazdım. Beklerim.
http://geziyazilari.net/pizza-ve-sarap-atolyesi/

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

canım inci ablammm,
çok hoş bir gündü sahiden,seninle olmak da ayrıca güpgüzeldi,konuşacak ne çok şey birikmişşş açığı kapamamız lazım:))çok öperim çoook:)))

vişnap dedi ki...

Canım İnci'im çok güzel etkinlikmiş.Bayıldım ne güzel faydalı bilgiler paylaştın bizlerle canım sağolasın .Çok teşekkürler ..