28 Aralık 2012 Cuma

KARNABAHAR PANE

 Ve... yılın son cuma gününden tüm misafirlerime hayırlı cumalar ,sağlıklı huzurlu hafta sonları dilerim.Arşivde  bekleyen  tariflerimden biri .Sevgili Yeşim Yetur'un reçetesi ile hazırlamıştım.
Malesef  yeşim blogunu kapattı kendisine hiç bir şekilde ulaşamıyorum ,umarım  kendisi iyidir.Değerli bir blogu vardı ,sıkı takipçilerindendim:)sonra yazarım ,denerim dediğim bir çok reçetesini de alamadım:)Karnabahar kızartmasında değişiklik arıyorsanız tam size göre diyebilirim ,biz çok beğenerek yedik mutlaka denenesi bir tarif.
Görüşmek üzere,sevgiyle kalın...
 
 Malzemeler:
1 tane orta boy sık dokulu karnabahar
3 tane yumurta
3 yemek kaşığı un
tuz ve koyu boza kıvamını alıncaya  kadar  içine süt ekliyoruz.Bu sos  karnabaharın dokusunun şeklini alıyor.Karnıbahar'ı  haşlamıyoruz Çiğden Kulllanacağız...
 
Hazırlanması:
Un ,yumurta tuz'u karıştırma kabına alın,yumurta teli veya çatal ile koyu boza kıvamına gelinceye kadar çırparak pürüzsüz  bir sos hazırlayın.Derin bir tencerede sıvıyağını ısıtın ve karnabaharı ,küçük ,küçük  çiçeklerine ayırıp ,sap kısmından tutup  hazırladığımız sos'a bulayıp fazlasını süzdürüp sıcak yağın içine atın.Kısık ateşte  nar gibi oluncaya kadar kızartın.Sarımsaklı yoğurt ile  veya tarator ile servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
NOT:
Kızartma işlemi sırasında tencereyi  fazla karnabahar ile doldurmayın.

5 yorum:

Ferkay dedi ki...

Bana karnıpaharı sevdirecek harika bir tarif, ellerine sağlık İncim..

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

off çok severim aklıma soktun bak şimdiii hafta sonu yapayım bende:)elelrine sağlık canım inci ablammm
çoook öperim seni çok

mutfagabuyrun dedi ki...

karnıbaharı her türlü çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Unknown dedi ki...

Canım Yetur'cuğumu küstürdüler malesef :( Ne güzel tarifleri vardı oysa.

Karnabaharı haşlamadan hiç kızartmadım, pişiyor mu içi?
Ellerine sağlık..

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Sevgili İnci,
Yeşim'in blogunun kapalı olmasına bende çok üzülüyorum.
Harika tarifleri ve fikirleri vardı, blog kapalı olduğu için eski tariflere de ulaşamıyoruz.
İnşallah sağlığı yerindedir.
Bu arada,
Karnabahar nefis görünüyor, ellerine sağlık, ben maden suyu ile bir sos hazırlayıp, öyle pişiriyorum.