Ve... yılın son cuma gününden tüm misafirlerime hayırlı cumalar ,sağlıklı huzurlu hafta sonları dilerim.Arşivde bekleyen tariflerimden biri .Sevgili Yeşim Yetur'un reçetesi ile hazırlamıştım.
Malesef yeşim blogunu kapattı kendisine hiç bir şekilde ulaşamıyorum ,umarım kendisi iyidir.Değerli bir blogu vardı ,sıkı takipçilerindendim:)sonra yazarım ,denerim dediğim bir çok reçetesini de alamadım:)Karnabahar kızartmasında değişiklik arıyorsanız tam size göre diyebilirim ,biz çok beğenerek yedik mutlaka denenesi bir tarif.
Görüşmek üzere,sevgiyle kalın...
Malzemeler:
1 tane orta boy sık dokulu karnabahar
3 tane yumurta
3 yemek kaşığı un
tuz ve koyu boza kıvamını alıncaya kadar içine süt ekliyoruz.Bu sos karnabaharın dokusunun şeklini alıyor.Karnıbahar'ı haşlamıyoruz Çiğden Kulllanacağız...
Hazırlanması:
Un ,yumurta tuz'u karıştırma kabına alın,yumurta teli veya çatal ile koyu boza kıvamına gelinceye kadar çırparak pürüzsüz bir sos hazırlayın.Derin bir tencerede sıvıyağını ısıtın ve karnabaharı ,küçük ,küçük çiçeklerine ayırıp ,sap kısmından tutup hazırladığımız sos'a bulayıp fazlasını süzdürüp sıcak yağın içine atın.Kısık ateşte nar gibi oluncaya kadar kızartın.Sarımsaklı yoğurt ile veya tarator ile servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
NOT:
Kızartma işlemi sırasında tencereyi fazla karnabahar ile doldurmayın.
5 yorum:
Bana karnıpaharı sevdirecek harika bir tarif, ellerine sağlık İncim..
off çok severim aklıma soktun bak şimdiii hafta sonu yapayım bende:)elelrine sağlık canım inci ablammm
çoook öperim seni çok
karnıbaharı her türlü çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Canım Yetur'cuğumu küstürdüler malesef :( Ne güzel tarifleri vardı oysa.
Karnabaharı haşlamadan hiç kızartmadım, pişiyor mu içi?
Ellerine sağlık..
Sevgili İnci,
Yeşim'in blogunun kapalı olmasına bende çok üzülüyorum.
Harika tarifleri ve fikirleri vardı, blog kapalı olduğu için eski tariflere de ulaşamıyoruz.
İnşallah sağlığı yerindedir.
Bu arada,
Karnabahar nefis görünüyor, ellerine sağlık, ben maden suyu ile bir sos hazırlayıp, öyle pişiriyorum.
Yorum Gönder