Mevsim kışa döndü pancar zamanı geldi:)) çok severek tüketiyoruz bu faydalı sebzeyi:) genel olarak salata ve turşu şeklinde, şimdiye kadar yemeğini hazırlamadım fakat
Pancarı bu defa hiç bir işleme tabi tutmadan salataya dahil ettim.Önce orta boy pancarı yıkadıktan sonra kabuklarını soydum ve rendenin ince gözü ile rendeledim.Limon ve sızma zeytinyağ ile lezzetlendirdim.Muhteşem rengi ve lezzeti ile sofranın tacı oldu:)A, B, C vitaminleri,fosfor, demir, magnezyum, potasyum, çinko, kalsiyum içerir. Pancarın yaprakları da vitamin ve mineraller bakımından zengindir.
Kırmızı rengini veren pigmentler kansere karşı savaşta etkilidir. Kansere karşı etkisi olan doğal kırmızı pigmentler yüksek oranda yer alır.
Kalp sağlığını korur.
Hipertansiyonu önlemek için pancar suyu tüketilebilir.
Kırmızı pancar suyu kan basıncını düşürücü etkiye sahiptir. Günde bir bardak kırmızı pancar suyu içmek yüksek tansiyonunun düşürür.
Zengin folik asit ve betain oranına sahiptir.
Karaciğeri korur.
Böbrekleri çalıştırır.
İştah açıcı etkisi vardır.
Demir eksikliği olanların pancar suyu içmesi tavsiye ediliyor.
Taze, çiğ ve rendelenmiş şekilde salatalarda alınabilir. Pişirilmesi yararını azaltacaktır.
Kırmızı Pancar kanı temizliyor, kansere, diyabete ve vereme karşı koruyor!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder