21 Aralık 2012 Cuma

KIYMALI ISPANAK

 
Kış mevsiminin önemli sebzesini eminim ki herkes kıymalı hazırlıyordur.Uzun zamandır zeytinyağlı yemek yeme alışkanlığımıza bağlıyorum,yılda ancak bir iki defa hazırlarım ıspanağın kıymalı halini,çok sevilmez nedense:)daha önce Zeytinyağlı Ispanak tarifime bakabilirsiniz.Arşivde kalması ve  benim tarifimi denemek isteyenler için,nasıl hazırlamışım;

Malzemeler:

1 kg ıspanak
200 gr kıyma
1 tane havuç
1 tane orta boy kuru soğan
2 tane domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı zeytinyağ
2 yemek kaşığı  pirinç
3-4 su bardağı  sıcak su
tuz

Hazırlanışı:
Öncelikle ıspanaklar ayıklanıp iyice yıkandıktan sonra suları süzülmeye bırakılır.
Soğanlar küp ,küp  doğranır zeytinyağ ile birlikte kavrulur.Kıyma ilave edilip suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Rendelenmiş havuç ,salçalar ,küp doğranmış domates ilave  edilip , 2-3 dak  pişmeye bırakılır.Sonra Ispnaklar  karışıma eklenir,tencerenin kapağı kapatılıp ıspanaklar çökmesi  için beklenir.Pirinç ilavesiyle suyu ve tuzu ayarlanır,pirinçler uzayınca ateşten alınır.

1 yorum:

mutfaktaki rüya - Arzu- dedi ki...

Kıymalı da sadede çok severim.afiyetler olsun...