Malzemeler:
1 kg ıspanak
200 gr kıyma
1 tane havuç
1 tane orta boy kuru soğan
2 tane domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı zeytinyağ
2 yemek kaşığı pirinç
3-4 su bardağı sıcak su
tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle ıspanaklar ayıklanıp iyice yıkandıktan sonra suları süzülmeye bırakılır.
Soğanlar küp ,küp doğranır zeytinyağ ile birlikte kavrulur.Kıyma ilave edilip suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Rendelenmiş havuç ,salçalar ,küp doğranmış domates ilave edilip , 2-3 dak pişmeye bırakılır.Sonra Ispnaklar karışıma eklenir,tencerenin kapağı kapatılıp ıspanaklar çökmesi için beklenir.Pirinç ilavesiyle suyu ve tuzu ayarlanır,pirinçler uzayınca ateşten alınır.
1 yorum:
Kıymalı da sadede çok severim.afiyetler olsun...
Yorum Gönder