16 Kasım 2012 Cuma

MİDYE BAKLAVA

 
 Değerli takipçilerim Hicri takvime göre muharrem ayına girmiş bulunuyoruz.Hepinizin Hicri Yılını kutlarım.Muharrem ayının onuncu  günün de ise Aşure günleri başlıyor,Haneleriniz sağlıklı,bereketli olsun inşallah.Tatlımıza gelirsek:))ramazan ve kurban bayramlarında  çok meşhur oldu bu tatlım:)sunumu kadar lezzetide muhteşem üstü oluyor, şiddetle tavsiye ederim:)fotoğraflarlada anlatmaya çalıştığım midye baklava(büzgü baklava)adına ne derseniz, önereceğim hiç bir püf noktası olmayan ben yufka açamam diyen herkesin çok rahatlıkla açabileceği bir hamur oluyor benden söylemesi:)lafı çok uzatmadan ,nasıl hazırlamış işte reçete...Sağlıklı huzurlu hafta sonları  diliyorum ,sevgiyle kalın... 
 
Malzemeler:
 
1 çay bardağı süt (ajda çay bardağı)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
1 çay bardağı soda
1 yemek kaşığı  elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
250 gr tereyağ
1 çorba kasesi  ceviz
Hamuru açabilmek için yeterince nişasta
 
Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1-2 yemek kaşığı  limon suyu
 
Hazırlanması:
Tüm malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayın.Aldığı kadar undan endişelenmeyin çabuk toparlanan bir hamur oluyor.10-15 dakika hamuru üstü kapalı bir şekilde dinlendirin ve 16 bezeye ayırın veya  tatlınızın daha büyük olmasını isterseniz 12-13 bezede yapabilirsiniz.Sonra bezelerden  bir tanesini un ve nişasta karışımı ile açabildiğiniz kadar ince açın
dörde bölün,dörtte bir  yufkanızın sivri vucundan başlayarak büzün ve iki uçlarını toparlayıp önce eritilmiş tereyağ ile yağlayın,bir tatlı kaşığı çekilmiş ceviz dökün ve sarın.(Aşağıda fotoğraflarında görüldüğü gibi)Şekil verme işleminizi tamamladıktan sonra her bir tatlının üzerine gelecek şekilde kalan yağı bitin.Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin ilk sıcaklığı çıkınca üzerine  hazırladığınız soğuk şerbeti dökün.Tercihan bir gün sonra,aceleniz varsa 3-4 saat sonra servis edebilirsiniz.Afiyet Olsun...





 

10 yorum:

kırmızı ekoseli battaniye dedi ki...

inci hanım muhteşemsiniz..ben bunu börek olarak yapmak istiyordum ama görselliğini bu kadar güzel anlatabilen bir tek sizin blogunuz var.

öpüldünüz kocaman.

İnci Yemek dedi ki...

Canım, çok teşekkür ederim:)elimden geldiğince anlatmaya mutfağı sevdirmeye çalışıyorum herkese.
Sevgi ile sarılıp öpüyorum seni...

vişnap dedi ki...

Canım ellerine sağlık öncesi dedim hazır baklava yufkası ile denesem .(Hamur açma özürlüsüyüm ben )Sonra da senin cesaret dolu şeker sözlerini okuyunca bana bir cesaret geldi ki .Deneyeceğim görünümü şahane vallahi bayıldım ,ellerine sağlık olsun İnci'm...

Misketlimonu Hülya Aydoğan dedi ki...

Ne kadar güzel bir tatlı.. Çok ta güzel anlatmışsınız. Bayıldım..

Ellerinize sağlık..

İnci Yemek dedi ki...

Vişnabım cansın sen can:))abartısız söylüyorum kesinlikle yapabilirsin,ince açabilirsen daha kıyır oluyor,çok kalın olmamak şartıyla her açtığın yufka kabul:)
öperim seni kocaman canım..

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ablacım anlatışına bakınca kolay gibi ama yapmaya gelinceeee:)))))))))
ellerine sağlık olsun.)
sevgiler..

İnci Yemek dedi ki...

Hülyacığım çok teşekkür ederim canım:)denenesi bir tarif.
sevgi ile öperim seni..

İnci Yemek dedi ki...

Denizim bunu sen söyleme sakın:)kesinlikle yapabilirsin:)pressesin uyku zamanında hemen şekillendir bu kadar kısa sürüyor.
öperim seni canım..

feray dedi ki...

İncim harika bir görüntü ellerine sağlık canım..

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

İncim,anlatımınla,görsellerinle muhteşemsin.Bu kadar güzellikten sonra yapmamak zor.İnşallah seninkiler gibi yapabilirim.
Ellerine emeklerine sağlık canım:)
Sevgiler...