Çok bereketli bir sebze şu pazı ne kadar iltifat etsem az gelebilir:)bizim hanede sevilerek tüketilen yegane sebzedir.Daha önce Nişastalı Pazı Böreği için pazının sadece yapraklarını kullanmış, saplarını saklamıştık.Şimdi pazı sapları ile pazı kavurması yada yumurtalı isterseniz yumurtalı pazı nasıl isterseniz,işte reçete...
Malzemeler:
1 demet pazı sapı
2-3 tane kuru soğan
4 yemek kaşığı sıvıyağ
3 tane domates
1 tatlı kaşığı tereyağ
yumurta
tuz
Hazırlanması:
Öncelikle pazının saplarını 2 cm uzunluğunda doğrayın bol su ile yıkadıktan sonra kaynar suda hafif yumşayıncaya kadar haşlayın ve süzgeçte süzülmeye bırakınSoğanları yarım ay şeklinde doğrayın sıvıyağında ısı alıncaya kadar kavurun.Pazıların kalan sularını ezmeden elinize sıkarak soğana ilave edin ve karıştırın.Bu arada domateslerin kabuklarını soyun küp küp doğrayın pazıların üzerine serin
tavanın kapağını kapatın.Domatesler ezilinceye kadar pişirin.Sonra kaşığın tersi ile yumurta için
çukur oluşturun yumurtayı kırın.Diğer tarafta tereyağını eritin ve yumurtanın üzerine dökün.
Tavanın kapağını kapatın veya açık olarak istediğiniz kıvamda yumurtayı pişirin ve yemeği ocaktan alın.Ilık servis edin.
Afiyet Olsun...
2 yorum:
Uzanıp ekmek bandırasım geldi, elinize sağlık:)
ellerine sağlık canım :)bende denerim..banada bekelrim
http://benlimoda.blogspot.com/
Yorum Gönder