28 Kasım 2012 Çarşamba

YUMURTALI PAZI

 
Çok bereketli bir sebze şu pazı ne kadar iltifat etsem az gelebilir:)bizim hanede  sevilerek tüketilen yegane sebzedir.Daha önce Nişastalı Pazı Böreği  için pazının sadece yapraklarını kullanmış,  saplarını saklamıştık.Şimdi  pazı sapları ile pazı kavurması  yada yumurtalı isterseniz yumurtalı pazı nasıl isterseniz,işte reçete...
 
Malzemeler:
 
1 demet pazı sapı
2-3 tane kuru soğan
4 yemek kaşığı sıvıyağ
3 tane domates
1 tatlı kaşığı tereyağ
yumurta
tuz
 
Hazırlanması:
Öncelikle pazının saplarını 2 cm uzunluğunda doğrayın  bol su ile yıkadıktan sonra kaynar suda  hafif yumşayıncaya kadar haşlayın  ve  süzgeçte süzülmeye bırakınSoğanları yarım ay şeklinde doğrayın sıvıyağında  ısı alıncaya kadar kavurun.Pazıların kalan sularını ezmeden elinize sıkarak soğana ilave edin ve karıştırın.Bu arada domateslerin kabuklarını soyun küp küp doğrayın pazıların üzerine serin
tavanın kapağını kapatın.Domatesler ezilinceye kadar pişirin.Sonra kaşığın tersi ile yumurta için
çukur oluşturun yumurtayı kırın.Diğer tarafta  tereyağını eritin ve yumurtanın üzerine dökün.
Tavanın kapağını kapatın veya açık olarak istediğiniz kıvamda yumurtayı pişirin ve yemeği ocaktan alın.Ilık  servis edin.
Afiyet Olsun...

2 yorum:

Elifin Terazisi dedi ki...

Uzanıp ekmek bandırasım geldi, elinize sağlık:)

'MadameModista' dedi ki...

ellerine sağlık canım :)bende denerim..banada bekelrim
http://benlimoda.blogspot.com/