21 Aralık 2009 Pazartesi

İncirli Tatlı

















Herkese selamlar sevgiler, bu tatlıyı neredeyse bütün blog alemi hazırladı:)bende hazırlanması gereken listeye almıştım,misafirlerime hazırladım hem ev ahalisi hemde misafirlerim tarafından çok beğenildi artık favoriler arasında hala denemeyen benim gibi güzel olurmu acaba :)diye tereddüt eden arkadaşlarıma kesinlikle hazırlamalarını tavsiye ediyorum nefis üstü:)bir tat oluyor.


Artık dergiler, gazete ,yemek kitaplarına hiç rağbet etmiyorum arkadaşlar iyiki blogcu arkadaşlarım var:)sizin hazırlayıp tavsiyeleriniz benim için kolay oluyor:))tembelleştim gerçekten:)bu tarif sarı mutfak handenin, güzel anlatımıyla da beni ikna etti:)teşekkürler handecim paylaşımına.İçindeki ceviz ve incir ev ahalisine az geldi :) ölçüyü biraz artırdık


kek yoğunluğunu etkilemedi orjinali için buraya bakabilirsiniz.Şimdi ben nasıl hazırlamışım


anlatayım.


Malzemeler:


3 tane yumurta


9 tane incir(küçük doğranınca bir çorba kasesi oldu)


1 su bardağı toz şeker


1 su bardağı un


1,5su bardağı ceviz


2 çay kaşığı tarçın


1 paket kabartma tozu


Islatmak İçin:


1 su bardağı sıcak su


1 paket 2 si bir arada nescafe


Kreması İçin:


1 kg süt


2 yemek kaşığı un


2 yemek kaşığı mısır nişastası


5 yemek kaşığı şeker


1 paket krem şanti


1 tatlı kaşığı tereyağ


Hazırlanışı:


Öncelikle incirleri doğrayıp ılık suyun içinde şişmeye bırakın,daha sonra kaynar su ile nescafeyi


hazırlayın ki soğusun.şişen incirleri süzgece alıp sularının iyice akmasını sağlayın daha sonra bir yemek kaşığı un ile unlayın dibe çökmesinler.


Yumurtalar ile şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın daha sonra ceviz ,kendi arasında karışmış unlu malzeme ve incirleri ekleyip yağlanmış borcama dökün,önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında pişirin.


Siz bu arada muhallebiyi pişirin,şanti ve tereyağ hariç hepsi ile muhallebi hazırlayın ateşten alınca içine tereyağını ilave edin karıştırarak yağı yedirin, soğumaya bırakın,iyice soğuduktan


sonra bir poşet krem şantiyi ilave edip bütünleşinceye kadar mikserle çırpın.


fırından çıkan ılınmış kekinizi nescafeli su ile özellikle kenar kısımlarını ıslatın.


üzerine muhallebiyi serin ,bolca hindistancevizi veya dilediğiniz şekilde süsleyin .Hazırlayacak olanlara şimdiden Afiyet Olsun.

11 yorum:

meltemmutfakta dedi ki...

İncicim,ellerine sağlık sunum harika,lezzetinden eminim aslında:)
Lezzet İnci farkıdır !
Afiyet olsun tadanlara...
sevgiler

İnci Yemek dedi ki...

Meltemim çok teşekkür ederim canım:)senin hazırladıklarının yanın da daha öğrenciyim:)
sevgilerimi gönderdim canım..

DUSBAHCESI dedi ki...

Ellerine saglik, nefis gorunuyorlar.

KOSEMINDERI dedi ki...

inciri cok sevmem ama bunun goruntusu bir harika. Denemek istiorum. Paylasim icin tesekkurler. Bende asure yaptim bu yil basi icin. Evdekiler bayildi:)

sevdalıtatlar dedi ki...

Ohhh içim acıldı resmen nefis görünüyor ellerinize sağlık.

sarı mutfak-hande dedi ki...

selam canım
deneyip beyenmenize sevindim bu tatlı çok rağbet görüyor herkes beyeniyor
seninkide şahane olmuş süslemen harika ellerine sağlık .link verme işinide anladım (güldürdün beni) adımı yazmışsın ya sağol cnm sitemdeki pamuk pastayıda tavsiye
ederim mutlaka dene .mutlu haftalar
sevgiler

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

incicim canım ellerine saglık nefis olmuş
evet bir ben hazırlamadım inş. bende en kısa zamanda hazırlıcam:))

istebudurhayat dedi ki...

nefissss denediğim bir tat harika oluyor ellerine sağlık

NarincE dedi ki...

Eveeet bu tatlı çok güzel olur. İncir ve ceviz nasıl da uyar birbirine. Of of, yarasın!

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

Merhabalar arkadaşım öncelikle 2010 yılının sana en başta saglık sonrasında mutluluk ve bol para getirmesini diliyorum ve izninle bir duyurum var

DAHA ÖNCE YORUM BIRAKMIŞ OLABİLİRİM AMA DAHA FAZLA KİŞİYE ULAŞMAK ADINA BU YORUMUMU YAYINLAMANI RİCA EDİYORUM..
//////////////////////////
Becerikli Arkadaşım Merhaba ;
http://birseninmutfagi.com
Ve
http://birdemliksohbet.blogspot.com
Tarafından 15 aralık 2009 ve 15 ocak 2010 tarihleri arasında KEK KALIBI KULLANILARAK HAZIRLANAN TARİFLER YARIŞMASI yapılacaktır.
Hazırlamış olduğumuz tarifleri görselliğine önem vererek yayınlayıp tarifinide sitenizde yayınlamanız şarttır.Kekinizin resmini ve tarifini http://softbowlsilikonkekkaliplari.blogspot.com/ sitemizde yayınlanacaktır.
16 ocak 2010 - 1 subat 2010 tarihleri arasında oylama yapılacaktır.
1 subat saat 14:00 de birinci açıklanıp hediye olarak SOFT BOWL KEK KALIPLARI gönderilecektir.
Bu yazıyı okuyan tüm site sahipleri DAVETLİDİR....

mis kokulu lezzetler dedi ki...

İnci Hanım Merhaba, tariflerinize bayıldım.özellikle incirli pastanı harika görünüyor.Sevgiler.Mine