Tüm misafirlerime sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum.Yine bana göre, blogumdan uzak kaldım:) hastalık kapıya gelmeden rutin kontrollerde fayda var efenim onlarla uğraştım,Allah doktorları başımızdan eksik etmesin ama onlarla da mümkünse az görüştürsün diyelim:)rutin kontrollere ek olarak parmağım da oluşan siğil ile mücadele ediyorum çok sıkıntılı
ve ızdıraplı bir süreçmiş.Şimdilik her şey iyilik güzelliklerle yolunda gözüküyor,bizden haberler bu kadar:)) Şerbetli tatlılar ile hatta şeker ile aramın iyi olmadığını takipçilerim bilirler:) buna rağmen şimdi reçetesini vereceğim Kadayıf Tatlısını çok severek yiyorum ve sizlere de şiddetle tavsiye ediyorum:)mutlaka bir defa denemelisiniz, göreceksiniz ki her zaman hazırladığınız pratik tatlınız olacak.Hazırlaması çok kolay , üstelik yiyenler içinde ne olduğunu bilemiyor:)içinde peynir mi var diyen de var adeta yalancı künefe lezzetinde.Tarif Gülay'ımdan ,ben orjinal tarifi aynen uyguladım.Yeni haftaya tatlı tarifi ile başladım,hepinize bu lezzette günler dilerim.Görüşmek Üzere...
Malzemeler:
5 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
200 gr tel kadayıf((taze)
Şerbeti İçin:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanması:
Öncelikle şerbeti hazırlayalım ki soğusun.Şeker ve suyu uygun bir tencereye alalım şeker eriyinceye kadar karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.Kaynayan şerbete limon suyunu ilave edin.Üzerinde biriken tortuları kaşık ile temizleyelim.4-5 dak. daha kaynayınca ateşten alıp soğumaya bırakalım.
Yumurtalar ile şekeri bütünleşinceye kadar çırpalım.Sonra sırası ile sıvıyağ ekleyip karıştırın
un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma dökün ve iyice karıştırın.Tel kadayıfı bıçak ile ince ince kıyın yine elliniz ile tiftikleyip yumurtalı karışıma ilave edin.Koyu kıvamlı,karıştırması zor bir hamurunuz olacak şimdi bu hamurun miktarına bakarak Sakın küçük bir kalıba boşaltmayın.
25x40 cm sıvıyağ ile yağlanmış tepsiye hazırlamış olduğunuz hamuru dökün.Bu aşamada hamuru tepsiye eşit kalınlıkta sermek biraz zor oluyor,kaşık yadımı ve de arada bir hafif yağlanmış parmak uçlarınız ile hamuru tepsiye serin.Hamur tepsinin dibinde incecik duruyor gibi gözükecek hiç endişelenmeyin fotoğrafta gördüğünüz gibi tatlınız olacak.Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.Fırından aldığınız tatlınızı 2-3 dakika bekletin ilk sıcaklığı çıksın.Daha sonra kaynatıp soğuttuğunuz şerbeti kepçe ile her kenarına dökün 3-4 saat dinlenmeye bırakın ve servis edin.
Hazırlayacak Olanlara Şimdiden Kolaylıklar Dilerim...
4 yorum:
ellerine sağlık ablacımmm:)
nefis görünüyor tatlın...
sevgiler..
mutlu günler..
İncim ellerine sağlık.
Denenmesi gereken harika görünen farklı bir tatlı olmuş:)
Sevgiler...
Ellerine sağlık İnci Abla, çok nefis görünüyor.
Sevgiler
ALLAH şifa versin İnci abla. Ellerinize sağlık tatlıda süper görünüyor...
Yorum Gönder