süper bir sofra hazırladı:)çok geç karar verdi böyle bir şeye bu sebeple sofrayı görüntüleyemedik hazıladıklarını acele ile resimledim:)
yayımlanması için beklemeye bile tahammülü yoktu :)bugün iki tarif sunuyoruz sizlere kızımın ellerine sağlık nefis oldu hepinize tavsiye ederim:) bir de böyle hazırlayın bakalım beğenecekmisiniz.
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1/2 sıvı yağ
1/2 yaş maya
1 tane kesme şeker
2 çay kaşığı tuz
aldığı kadar SİNANGİL çok amaçlı un
Hazırlanması:
Ilık sütün içine maya ,şeker,tuz eritilir biraz un ilavesi ile yoğrulmaya başlanır daha sonra sıvı yağ ilave edilir ,un ilavesi ile yoğrulmaya devam edilir.Hamur elden ve kaptan kurtulup toparlanmaya başladığı zaman tamamdır.üzerine temiz bir bez kapatıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır.Mayalanan hamur tekrar yoğrulup gazı alınır tekrar mayalanmaya bırakılır vaktiniz yoksa hemen de kullanabilirsiniz,hamuru oklava ile tepsi büyüklüğünde açıp
(40-50 cm lik tepsi idi bizimki) orta kalın oldu hamur, daha ince isteniyorsa bir kısım hamur
ayrılabilir.Katı yağ ile yağlanmış tepsiye hamur serilir , üzerine hazırladığımız sos döşenir
Sos için:
3-4 tane domates
2 tane biber
1/2 kahve fincanı ketçap
kekik ,zeytinyağ
Hazırlanması:
Domateslerin kabukları soyulup küp doğranır,biberler ayıklanıp1-2 cm aralıklarla kesilir zeytinyağ ve tuz ilavesi ile birlikte pişmeye bırakılır,domatesler ezilmeye başlayınca ketçap ilave edilip ateşten alınır ılınınca hamurun üzerine ilk kat olarak döşenir ,kekik serpilir.Sonra üzerini istediğiniz malzeme ile döşeyip önceden isıtılmış 180-185 derecedeki fırında pişmeye bırakılır arada kontrollerde altı kızarınca rende kaşar peynir serpilir,peynir eridiğinde servise hazırdır.
Not:
sos için yazdığım domates mevsimin de kullanılması içindir. Bu mevsim için kış hazırlıklarında hazırladığınız domates soslarından(menemen için olanlarından)veya küp domates konservesi bir kutuyu rondodan geçirip üzerine biber doğrayarak hazırlayabilirsiniz.