yeni reçeteler ve tanıtımlar ile karşınızda olacağım.
Patates çorbası, benim yıllardır sık hazırladığım ev halkı ve misafirlerim tarafından beğeni alan tariflerimden bir tanesidir.Ancak ,şimdiye kadar patates çorbasında hiç soğan kullanmamıştım:)
Tümayınmutfağı... tümayım tarifinde soğan kullanmış,denemek amaçlı yarım soğan kullandım iyi oldu:)yine evde tavuk suyu vardı ilave ettim fakat bu iki malzemeyi kullanmak istemezseniz önemli değil, çorbanın lezzeti değişmez.Verdiğim ölçülerde 8-10 kişilik çorbanız olur.Patates çorbasının kıvamını kendi damak lezzetinize göre inceltebilirsiniz.
Sağlıklı mutlu haftalar dilerim,sevgi ile kalın görüşmek üzere...
Malzemeler:
4 tane küçük patates
1/2 kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
2 tatlı kaşığı un
1 su bardağı tavuk suyu
5 su bardağı içme suyu
1 çay bardağı süt
tuz,karabiber
Hazırlanması:
Çorba tenceresinde tereyağını eritin,üzerine yemeklik doğradığınız soğanı dökün ve ısı alıncaya kadar kavurun.Sonra unu ilave edin 1-2 dakika kavurun.Kabukları soyulmuş küçük doğranmış patatesleri de tencereye ilave edin, beş su bardağı oda ısısındaki suyunu verin ve patatesler ezilinceye kadar pişmeye bırakın.İyice pişen çorbanızı blenderden geçirin.Kıvamını damak tadınıza göre ayarlamak için tavuk suyunu ve sütü ilave edin.Tuzunu damak tadınıza göre ayarlayın.Karabiber serperek sıcak servis edin.
Afiyet Olsun...