![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhfpTt3fG1-HtLibY9ywnk1wcBvWKFK7l73E_ZCa8D6dZPPZeELhO7mSYyYq0bvxgZ4h2_wu3cCIHbaQ4f0WB83Qp8CfPqerI1zkucLvzTNWRT7-0RHw1pIVEaRYzcTONClFWu1JeZjGR0/s400/lahana.jpg)
Malzemeler:
½ kg brüksel lahanası
1tane orta boy soğan
1 tane biber
1-2 tane domates
1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası
Tuz ve 1tane kesme şeker
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
Hazırlanışı:
Öncelikle tencereye yağ koyulur.Yemeklik doğranmış soğanlar ilave edilip şöyle bir iki karıştırılır.İnce doğranmış biberler ilave edilir.Domatesler küp şeklinde doğranır ilave edilir.Şeker ve salçalar eklendikten sonra ayıklanıp yıkanmış lahanalarda tencereye alınır. 1-2 su bardağı sıcak su koyulur. Tuz ayarlanır ilk kaynamadan sonra altı kısılır. Soğutulup servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder