Çok soğuk ve karlı istanbuldan sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum herkese.Şablonum için sizden istediğim yorumlarınıza çok teşekkür ederim blogcanlarım.Sizlerin görüşleri benim için çok önemli:)değişiklik yapmayı çok sevmem fakat yeni bir şablon edinmek istedim doğrusu:)
sizinde gördüğünüz üzere bir iki denemeler oldu ,bu işlere bizim evde oğlum ilgileniyor.İş benim işim olunca herzaman geriye kalan ben oluyorum:)
Terzinin eteği sökük olurmuş:)güldüğüme bakmayın gerçekten çok dertliyim bu konuda:)
Rengarenk bizim oğlan bu aralar futbol hakemliğine gönlünü verdi sınavlara girdi başardı,
maç alacağı günü bekliyor.Benim sinirselliğim artmış durumda:))onyediyıl babanın hakemliği ile uğraşıp emekli olduk derken bilmem nasıl olacak:))
Sporla uğraşıyor olması elbette güzel olacak fakat futbol hakemliği dışarıdan göründüğü kadar kolay değil, hem kendisine, hem ailesine.
Çocuklar büyüdükçe hayat daha yoğun oluyormuş aslında:)bir taraftan prensesin sınav zamanı
diğer taraftan istanbulda yaşamak artık çok güçleşti,havanın soğuması ve rehaveti ile mi
böyle hüzünlendim bilmem:)fakat istanbuldaki güç koşulları burada yaşayanlar benimle hemfikir olduklarını umuyorum:))yaşam koşullarında geçen yılı arar olduk doğrusu..
Her işin başı elbette sağlık keyifler yerinde olsun :)Hayatın ta kendisi ,sevgili
YASEMİN yeni yıl etkinliği yemekleri düzenledi,bu tarifimi etkinliğe gönderiyorum, kendisine kolaylıklar dilerim.
Daha önce ki
dolma tariflerimi klasik iç malzemesi hazırlarım herzaman fakat lahanada acılı olması gerçekten güzel bir lezzet oluyor denemelisiniz.
Malzemeler:
1,5 kg beyaz lahana
2-3 iri kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1 türk kahve fincanı zeytinyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı nane
2 tane kesme şeker
tuz
Hazırlanması:
Küp doğradığınız soğanları ve şekeri zeytin yağında kısık ateşte sararıncaya kadar kavurun.Yıkanmış pirinçleri ilave edip kavurmaya devam edin.salçalarını ilave ettikten sonra 1 su bardağı sıcak su dökerek kısık ateşte suyunu çekmesini sağlayın ,baharatlarını ilave edip demlemeye bırakın.
Diğer tarafda lahananın kökünü oyarak derince çıkartın,buradaki boşluğa 1 tepeleme yemek kaşığı tuz doldurun.Büyükçe bir tencerede kaynamış suyun içine lahananın tuzlu kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin.3-4dakika bu şekilde kaynatın daha sonra kevgirle lahanayı ters çevirin,lahananın pişen yapraklarının tek tek dağıldığını göreceksiniz ,yaprakları fazla hasarlamadan tencerenin içinden çıkarın.kalan lahana topunu tekrar tekrar ters çevirip
aynı işlemi bütün yapraplar bitinceye kadar tekrarlayın.
Pişen yaprakları soğuk sudan geçirip şoklama işleminden sonra dolmalarınızı sarmaya başlayabilirsiniz.Lahana yapraklarının ortasındaki sert kısımlarını çıkartın büyük yaprakları ortadan ikiye bölün , bir ucuna iç koyup siğara böreği sarar gibi sarın.yapraktan çıkardığınız damarları tencerenin dibine döşeyin .Sarmalar bitince üzerine 1,5 su bardağı su ve 2-3 kaşık zeytinyağ ilave edip üzerine bir tabak kapatın. kaynamaya başlayınca ateşi kısın.
kolaylıklar dilerim...