Ailece çok sevdiğimiz bir salata "Deniz Börülcesi" yıllar önce bir televizyon dizisinde ilk defa duymuştum. Hemen ilk semt pazarından tarifi ile birlikte alıp hazırladım :) o gün, bu gündür hiç vazgeçmedik bu salatadan.Şimdilerde marketlerde de satıldığını görüyorum, her yerde bulabilirsiniz sanıyorum.Bu kadar sıklıkla hazırladığım salatamın sayfamda bir tane tarifi olması gerçekten çok ilginç değil mi ? :)) daha önce "Deniz Börülceli Enginar Salatası" hazırlamıştım geçen yıl en çok yediğimiz salatalardan bir tanesi idi .Sunumu çok şık ve lezzetli bir salata oluyor şiddetle tavsiye ederim.Şimdi vereceğim tarif oldukça kolay arkadaşlar ,daha önceki tarifime bakarak nasıl ayıklanıyor fotoğraflarından bakabilirsiniz.
Malzemeler:
1 demet deniz börülcesi
orta boy domates
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağ
3 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı balzamik sirke (isteğe bağlı)
Hazırlanması:
Kaynamış bol suyun içine yıkanmış deniz börülcelerini atın, haşlanmaya bırakın.Haşlama suyuna tuz dahil hiç bir şey atmayın.Zira deniz börülceleri çok tuzlu oldukları için tuza gerek yok.
10-15 dakikada pişiyor.Deniz börülcelerinin kılçığından tutup kolayca sıyıırabiliyorsanız olmuş demektir.Haşlanmış deniz börülcelerinin suyunu süzüp doğru soğuk suyun içine bırakırsanız rengi yeşil kalır.Soğuduğu zaman kılçıklarından ayıklayın bir süzgece bırakın ki, fazla sularının
süzülsün.Sonra salata sosu ile tatlandırıp,isterseniz sade,isterseniz kabukları soyulmuş küp doğranmış domates ilavesi ile servis edeceğiniz tabağa alabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder