Hayırlı ve bereketli cumalar. Yağmurlu, soğuk kasvetli havaya inat ! Tarçının dayanılmaz kokulu kurabiyesini hazırlamak için doğru mutfağa :) daha önce hazırlamıştım "Misket Kurabiye " harika bir kurabiye hamuru oluyor, vazgeçemedim yine aynı hamura sadece 1 su bardağı çekilmiş ceviz ilave ettim. Fırından çıkardığım kurabiyeleri biraz soğumalarını bekledim.1su bardağı pudra şekeri ve 3-4 yemek kaşığı karıştırılmış harca buladım. Şiddetle tavsiye ederim. Hepinize sağlıklı huzurlu hafta sonları dilerim...
Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
aldığı kadar un
Hazırlanması:
Aldığı kadar un sizi hiç endişelendirmesin zira çabucak toparlanan bir hamur oluyor . Tüm malzemeleri karıştırarak hamur hazırlıyorsunuz . Unu kaşık, kaşık ilave edin böylece hamur yoğurma aşamasında bir sorun çıkmamış olur. Hazırladığınız kurabiye hamurundan fındık kadar parça koparıp yuvarlayın . Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin . Önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında hafif rengi dönünceye kadar pişirin . Kurabiyenin altı hafif pembe olunca fırından alabilirsiniz . Kurabiyelerin biraz soğumasını bekleyin kırılmasın ,ılındığı zaman ;
1 su bardağı pudra şekeri
3-4 yemek kaşığı tarçın
Büyükçe bir tasın içinde ,pudra şekeri ve Tarçın'ı karıştırın . Kurabiyeleri bu karışıma bol bol bulayın ve servis edeceğiniz tabağa dizin . Kurabiye kutunuzda çok uzun zaman bozulmadan bekleyebilen bir kurabiye oluyor. Mutlaka denemeniz dileğiyle.
Afiyet Olsun...
2 yorum:
kıyır kıyır çayın yanında nefis olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.
ellerine sağlık. yaptım kurabiyeler çok güzel oldu ..
Yorum Gönder