12 Eylül 2011 Pazartesi

YAĞLI TURŞU

Selamlar sevgiler değerli misafirlerim ve blogcanlarım.Artık ses vermenin zamanı geldi:)
tatiller,bayram,tekrar tatil:)leyleği havada gördüm herhalde bu yıl ,ne leyleğin nede benim haberim olmadan:))şaka bir yana tatil rehaveti bende hala devam ediyor:)nasıl olmasın ki muhteşem bir bayram yaşadım:)nerede eski bayramlar diye kırk kere söylenirse gerçekleşir misali:)yıllardır görmediğim arkadaşlarımı bayram vesilesi ile görmek en güzeli yeni arkadaşlıklar kurmak mutluluk verici idi.

Şimdilerde evimi toparlamak vede yeni sezona adapte olmakla meşgulüm:)

Yağlı tuşuyu sevgili Nevval'de görmüştüm uzun zamandır hazırlamak istiyordum,bayram öncesi denedim , çok beğendim,büyük ailem ve ikram ettiğim dostlarımdan da tam not aldı
adeta sofradan eksik etmedim bu turşuyu defalarca hazırladım:)sizlerede tavsiye ederim mutlaka denemelisiniz.
Reçete sadece biber ile hazırlanmıştı,ben fasulye ile de denemek istedim enfes oldu:)
Şimdilik haberler bu kadar::)sevgi ile kalın .
Malzemeler:
500 gr fasulye
500gr sert kabuklu biber
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı üzüm sirkesi
1su bardağı su
1 yemek kaşığı iri tuz
10-12 diş sarımsak
Hazırlanması:
Su,sıvıyağ,sirke tuzu bir tencerede kaynamaya bırakın ,bu arada içine ayıklanmış sarımsakları irice doğrayın.
Kaynayan sıvı karışımına, ayıklanıp yıkanmış fasulyeleri atın, sararınca(yaklaşık 10 dakika)kevgirle çıkarın ve biberleri aynı suya bırakın.Biberler sararınca ateşten alın ,içine kenarda beklemekte olan fasulyeleri ilave edin.Tencerenin kapağını kapatıp soğumaya bırakın.
Soğumuş olan turşuyu bir kavanozda suyu ile birlikte saklayın.Yiyeceğiniz kadar kısmını servis edin..

16 yorum:

sevda dedi ki...

yağlı turşuyu hiç duymamışım ama görüntü çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Kendimce dedi ki...

İncim ellerine sağlık ben de biberden yapmıştım reçete Nevalime ait olmak üzere nefisti nefis

İnci Yemek dedi ki...

Sevdacım enfes bir lezzet mutlaka denemelisin canım:)

Gülerim bizde çok beğendik canım:)
fasulye seversen onunlada denemeni
şiddetle tavsiye ederim.
çok öpüyorum ikinizi...

Erguvan Vakti dedi ki...

Hoşgeldin canım,değişik bir turşu tadını merak ettim doğrusu,ellerine sağlık,sevgiler:)

Tarif Diyarı dedi ki...

Ellerinize sağlık inci hanım tarifi okuyunca hatırladım uzuuun zaman önce bende yapıyordum bu turşudan çokda güzel oluyor.Sevgiler

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

Selamlar...bir arkadaşımda yiyip tadına doyamamıştım...ellerine sağlık canım..

maviii dedi ki...

inci hanım merhaba bu turşuyu biliyorum ama biberle olanını gerçekten diger turşulardan çok güzel bir tadı var .annmede yapmıştı ama bizim tarifte 1 kilo sirkeydi ve uzun süre kaynıyordu evde fena kokunca balkonda yapmıştık ama sanırım malzeme az olunca sirke de az bende böyle denemek istiyorum teşekür ederim tarif için sevgiler

lezzet sefasi dedi ki...

Ah bird e cali fasulyesi olacak ki bak sne tadian doyulurmu.
Elleriniz e saglik, biz patlicanlisini yapariz bu tarifin.
Sevgiler
Sefa

nilay dedi ki...

Ben de denemiştim çok güzel oluyor gerçekten . Ellerine sağlık. Sevgiler
Fasulyeler yeşil yeşil harika duruyor

Tümay Öztürk dedi ki...

walla fasülye turşusunu çok severim. Ellerine sağlık hem senin İnci ablacım hem de Nevalin. Çok özledim:( İnşallah en kısa zamanda görüşürüz:)

BASİTTARİFLER dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım ilkkez duyduğum bir tarif mutlaka deniycem

MUTFAKISTAN dedi ki...

BAYILDIM TARIFE CANIM
SUPER GORUNUYOR ELLERINE SAGLIK
TARIFI ALDIM
SEVGILER

maviii dedi ki...

ben yaptım umarım böyle güzel olur patlıcanla da mı oluyomuş ondan da yapayım bu bitince :))

İnci Yemek dedi ki...

Canlarım hepinize benim için değerli yorumlarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim :)en kısa sürede hepinizi ziyaret edeceğim.çok öpüyorum...

~Hülya~ dedi ki...

Değişik bir tarif olmuş, hiç duymamıştım. Ellerine sağlık

PAPATYA PRENSES dedi ki...

dün akşamdan beri canım bir turşu çekiyor ki bu da üzerine tuz biber oldu ablaa:) ellerine emeklerine sağlık.