26 Mart 2014 Çarşamba

KRAKER KAŞIK

Kraker kaşıkları ,kokteyllerde,nişan,doğum günü,yeni doğan bebeklerin
hastane odaları ikramları vs.gibi günler için veya kraker hamurunu, çeşitli küçük kalıplarla keserek tamamen kraker yemek amaçlı düşündüğüm için sayfamın arşivinde bulunmasını  istedim.Tarif Şefikamın,muhteşem lezzetli bire bir tutan bir hamur oluyor,tavsiye ederim.Kraker kaşıklarımı bir önceki tarifimdeki " Soğanlı Enginar Dip" ile  servis ettim.Daha önce,"Kara Havuç Dip" ile de servis etmiştim.Şimdi nasıl hazırladığımı ve aşamalarını Fotoğraflarla anlatmaya çalışacağım.Umarım faydalı olur.Görüşmek üzere...
 
Öncelikle,gözden çıkardığınız kaşıklarınız varsa veya sadece yenilebilir
 kaşık hazırlamak için semt pazarlarından da çok ucuza edineceğiniz kaşık alınız.Yukarıda şekillendirdiğim gibi kaşıkları bükün.Ancak ,kaşıkların saplarını uzun  bırakmak çok hoşuma gitmedi bunu belirtmek  isterim yine de  son karar sizin elbette."Kraker kaşık"hamurunu şu şekilde hazırlayacağız.
 
Malzemeler:
2 su bardağı un
1/2 su bardağı ılık su
6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
1tatlı kaşığı tuz
1 'er çay kaşığı karabiber,pul biber,kekik
3 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı çörek otu
 
Hazırlanması:
Hamur yoğuracağınız tasın içine unu,tuz baharatları dökün karıştırın.Ortasını havuz gibi açın
ve  yumurta sarısı,ılık su zeytinyağ ile çok katı olacak hamuru hazırlayın.Ben ölçü dışında un ilave etmedim fakat gerekiyorsa un ilave edebilirsiniz.Sonra unlanmış zeminde  1 cm kalınlığında hamuru açıyoruz.Aşagıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi kaşığı hamurun üzerine bastırıp etrafından bıçak ile keserek şekillendiriyoruz.Daha sonra dikkatlice bu hamuru kaşıkların içine yerleştirip fırın tepsisine diziyoruz.Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında  kızarıncaya kadar  pişirelim.İyice soğuduktan sonra dikkatlice kırmadan çıkaralım.
Hazırlayacak Olanlara Şimdiden Kolay Gelsin...
 
Yukarıdaki fotoğrafta "kraker kaşıkları"kara havuç dip ile servis etmiştim.Kara havuç sarı havuca göre daha vitaminli ve sert bir sebze.Rendelediğim kara havuçları 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ile soteledim.Tencerenin kapağını açmadan soğumaya bıraktım.El blenderi ile
püre haline getirdim.sarımsaklı yoğurt ,bir kaşık mayonez ile karıştırdım ve kraker kaşıkların içine 1'ertatlı kaşığı paylaştırdım.
Kraker hamurun bir kısmı ile çorba veya salata servisinde kullanılmak üzere
kaseler de hazırladım.Fırına dayanıklı kasenizi, merdane ile açılmış kraker hamurundan büyükçe bir daire keserek tasın dışını kaplayın, fazla hamurları keserek çıkarın.Yine,iyice  soğuyuncaya kadar bekleyip dikkatlice kırmadan çıkarın...

9 yorum:

Unknown dedi ki...

çook güzel olmuş, çok farklı ellerinize sağlık:)

İnci Yemek dedi ki...

Teşekkür ederim kendimce:))
kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...

nursevincelezzetler-yemek tarifleri dedi ki...

ay çok güzeller .. ellerinize sağlık.. ne iyi fikir. bende gözden kaşık çıkarayım:))

gülay mutfakta dedi ki...

inci ablam ellerine sağlık sunun cok şık
yanlız hazirladimiz sosla servisten hemen once mi koyuyoruz çıtırligi gidermi merak ettim :)

mavii dedi ki...

Ne harika bir sunummmmmmmm...

Unknown dedi ki...

elinize sağlık çok yaratıcı ve şirin davet menülerinde çok hoş olur

İnci Yemek dedi ki...

Nursevin'ciğim,aslında kaşığı büküp tekrar eski haline getirmekle kaşık zarar görmüyor:)
öperim seni...

İnci Yemek dedi ki...

Gülayım,kara havuç dip,uzun süre kaşıkların üzerinde kaldığı halde çıtırlığı gitmedi.Ancak,akşam partisi için hazırlanacak kaşıkları sabahın erken saatinde doldurulması olmaz sanıyorum.Yinede denemek lazım:)
öperim seni canım...

İnci Yemek dedi ki...

Sevgili Ebru,beğenmiş olmanıza sevindim teşekkür ederim:)evet davet sofralarında, sunumu da güzel lezzeti de harika mutlaka
olmalı.
kucak dolusu sevgiler...