27 Ekim 2014 Pazartesi

REDMOND "MULTİCOOKER"

Geçtiğimiz hafta, Sevgili  Filiz'in daveti ile  Türkiye de henüz yeni tanınmaya başlayan  REDMOND etkinliğine  katıldım . Bende, çok amaçlı pişirme özelleğine sahip.
  Multicooker  aleti bizzat denedim ,test ettim . EKS.mutfakta gerçekleşen etkinlikte , her grubun , Redmond'un değişik modellerini  kullanarak, farklı lezzetler hazırlandığı  çok keyifli bir etkinlik oldu:)
 REDMOOND çok amaçlı pişirici"Multicooker"i kullanmak oldukça kolay .
Bengü'm ile birlikte "Karidesli salata" ve "Sebze Çorbası" hazırladık . Aşağıda reçeteye bakabilirsiniz . Keyifli etkinliğin sonunda her birimizin hazırladığı lezzetleri  şölen tadında yedik:)inanın , hepsi muhteşem  lezzetler olmuşlardı . Redmond gerçekten tek kelimeyle çok başarılı bir alet . Sağlıklı  lezzetler hazırlarken bir taraftan zamandan tasarruf ediyorsunuz, üstelik parçaları bulaşık makinasında yıkanabiliyor.İleri ki zamanlarda Redmond ile denediğim lezzetleri sizlerle paylaşacağım lütfen takipte kalın. Harika aleti tanımama fırsat veren sevgili Filiz'e ve Redmond Türkiye'ye çok teşekkür ederim.

 
KullanılacakCihaz M 4515 - Karides Salata

Malzemeler

·         Çeri Domates

·         Akdeniz Yeşilliği

·         Karides

·         Permasen Peyniri

·         Zeytinyağı

·         15 ml Soya sosu

·         Tuz (isteğe göre)

YemeğinTarifi

Karidesleri yıkayarak temizleyin. Sebzeleri ve peyniri 0,5–1 cm’lik küpler şeklinde kesip marul yapraklarını elle parçalayın. Çok fonksiyonlupişiricinin içine 10 ml yağ döküp karidesleri koyun. Çok fonksiyonlupişiricinin çalışma modunuFRY, pişirme süresini 10 dakika olarakayarlayın. Kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak pişirin. Programınbitmesinden 2 dk. önce soya sosunu ekleyin ve karıştırın. Çalışma modubitinceye kadar pişirin. Hazır karidesleri soğutup sebze, peynir ve marulyaprakları ile karıştırın, tuz ve zeytinyağı ilave edin.


 
Kullanılacak cihaz M 4506 - Sebze Çorbası

Malzemeler

·         Brokoli – 200 gr

·         Karnabahar – 200 gr

·         1 adet patates

·         1 adet havuç

·         0.800 lt su

·         Tuz (isteğe göre)

·         3 yemek kaşığı krema

Yemeğin Tarifi

Patates ve havucu 2 cm’lik küpler şeklinde kesin. Bütün malzemeleri çok fonksiyonlu pişiricinin içine koyun, su dökün ve karıştırın. Kapağı ve valfi kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunuSOUP/BOIL olarak, pişirme süresini 25 dakika olarak ayarlayın. Çalışma modu bitinceye kadar pişirin, sonra valfi açıp buhar çıkmasını bekleyin. Hazır çorbayı ayrı kaba dökün, blender ile homojen hale getirin. Çorbayı tekrar çok fonksiyonlu pişiricinin içine dokun tuzunu ve kremayı ilave edin. SOUP BOIL modunusecin .bir taşım kaynadıktan sonra CANCEL tuşuna basın.

2 yorum:

Filiz Çatalkaya Orhan dedi ki...

Incim etkinlikte beni yalniz birakmadigin ve bu guzel post icin cok tesekkur ediyorum.. Redmondla yapacagin yeni tariflerini sabirsizlikla bekliyorum.. sevgiler...

Filiz Çatalkaya Orhan dedi ki...

Tarif icin tesekkurler.. Ellerine saglik.. harika gozukuyor..