16 Mayıs 2016 Pazartesi

PINAR LABNE'Lİ ÇERKEZ TAVUĞU



Hepimize sağlıklı , huzur dolu yeni haftalar olsun arkadaşlar..
Tavsiye kanalı aracılığı ve Sahrap Soysal'ın liderliğinde #pinarlabneli "Geleneksel Lezzetler" hazırlayacağımı daha önce sizlere İNSTAGRAM 'da paylaşmıştım , takipçilerim bilirler..Evet efenim ilk reçetemle bugün karşınızdayım ; Çerkez Tavuğuna Pınar Labne ile lezzet verdik.Tadım yaptırdığım herkes çok sevdi ,yine şiddetle önereceğim ,harika bir lezzet oluyor arkadaşlar
ölçüleri yarıya indirerek de olsa mutlaka denemelisiniz ,benden söylemesi:)

PINAR LABNE'Lİ ÇERKEZ TAVUĞU Malzemeler:
200gr Pınar labne peyniri
2 parça tavuk gögüs eti
10 dilim ekmek
1/2 su bardağı tavuk suyu
1/2 su bardağı çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Hazırlanması:
Ekmek dilimlerini kase içerisine alın ve Üzerine süt dökerek ıslatın.5 dakika bekleyin.Tüm ekmekleri elinizle sıkarak geniş kaseye aktarın.Pınar Labne'yi, didiklenmis tavuk göğsünü,cevizi,rendelenmiş sarımsağı ilave edin.Azar, azar tavuk suyunu ekleyip karıştırın.En son kırmızı biber ve zeytinyağını karıştırıp
üzerine dökerek servis edebilirsiniz.


1 yorum:

keyiflisofram dedi ki...

ellerinize sağlık :))