23 Mayıs 2016 Pazartesi

YALANCI BOŞNAK BÖREĞİ



Hazırlaması çokk kolay ,lezzetli bir börek oluyor arkadaşlar
adeta elde açılmış börek gibi.Gözde böreklerim  listesine aldım bile :) Bu yaz çok sık hazırlayacağım kesinlikle.Sizlere de ıstarla tavsiye ederim...
Malzemeler:
4 tane yufka
4 tane orta boy patates
1 orta boy kuru soğan
250 gr kıyma
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz , karabiber vs.

Hazırlanması:
Öncelikle patateslerin kabuklarını soyun , olabildiği kadar küçük küpler halinde doğrayın . Soğanıda çok küçük küp ,küp doğrayın.Şimdi ,tüm malzemeyi iyice karıştırın.
Bir yufkayı 4'e bölün . Bir parçasının geniş kenarına yeterince iç malzeme doldurun rulo sarın . Sonra kendi etrafında sararak gül şekline getirin tepsinin ortasına bırakın . Diğer sardığınız yufkaları dolayarak tüm yufkalar bitinceye kadar devam edin.
Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında pişmeye bırakın . Yarı piştiği zaman fırından çıkarıp üzerine tereyağ sürün tekrar üzeri nar gibi kızarıncaya kadar fırınlayın.








3 yorum:

pudra şekeriM mehtap dedi ki...

Kıyma kavruluyor sanırım iç mlzemede..Birde sıvı yağ yufkaları yağlamak için mi? elinize sağlık.

İnci ÖZSOY dedi ki...

Kesinlikle hepsi çiğden harmanlanıyor Mehtap'cığım.1 su bardağı sıvıyağ malzemelerin içine karıştırılıyor ,çok ilginç patates neredeyse tüm yağı çekiyor ;) mutlaka bir kez olsun denemelisin harika bir lezzet oöuyor canım.Çok sevgiler..

pudra şekeriM mehtap dedi ki...

aklım kaldı zaten, deniycem:) teşekkürler.