20 Ağustos 2011 Cumartesi
PATLICAN KARNIYARIK
Herkese sağlıklı ve mutlu pazarlar dilerim.Türk mutfağının en önemli ve lezzetli yemeğidir patlıcan karnıyarık fakat çok ilginçtir ki ben sevmiyorum:))yada şöyle söylemem gerekirse severek yiyemiyorum ,ilginçtir ki dedim zira patlıcan oturtma veya patlıcanın diğer türlerini çok severek yediğim halde:)) takılmışım anlaşılan canım patlıcan karnıyarığa:))geçen günlerde bebek patlıcan gördüm pazarda,bir de onunla denedim gerçekten enfes oldu ,sunum çok iştah açıcı idi tavsiye ederim:)iftar davetleri veya özel sofralar için tabakdaki alımlı duruşu ile takdir edilebilirsiniz:)) tek yapmanız gereken, hazırlama aşamasını acele etmeden sabırla sevginizi katarak hazırlamanız:))
şimdilik sevgi ile kalın...
Malzemeler:
10 adet bebek patlıcan(dolmalık)
2 tane orta boy kuru soğan
250 gr kıyma
1/2 çay kaşığı karabiber
2 tane küp doğranmış uzun domates
2 tane sivri biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
Hazırlanması:
Öncelikle patlıcanların saplarını koparmadan alaca soyun ve üzerine yaklaşık bir tatlı kaşığı tuz dökerek beş dakika kadar bekletin.Akan suyun altında yıkayın ve suyunu iyice sıkın.
Teflon bir tavada bir iki yemek kaşığı ile patlıcanları yumuşayıncaya kadar kızartın.
Kızarmış patlıcanları bir bıcak yardımı ile karın kısmını kesin itina ile iki uçlarını koparmadan açtığınız yeri iyice genişletin.Buraya hazırladığınız soğanlı kıymayı dolduracaksınız,bunun için;
Soğanı küp küp doğrayın iki üç yemek kaşığı zeytinyağ ile 1-2 dakika kadar kavurun,daha sonra kıymayı ilave edip kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavurmaya devam edin ve ateşten alın.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Soğanlı kıyma ile doldurulmuş patlıcanların üzerine domates sosu dökün,bunun için;
Biberlerin çekirdeklerini çıkarın ince ince doğrayın bir iki yemek kaşığı sıvıyağda kavurun, iki dakika sonra küp doğranmış domatesleri ilave edin.Bir çay kaşığı tuz ilavesi ile pişmeye bırakın.
Domatesler ezilinceye kadar pişirin ve ateşten alın.
patlıcanların üzerine bu sosu paylaştırın .
Patlıcan karnıyarıklarınız hazır sayılır son pişirme kısmını ister tencerede ,isterseniz fırında pişirebilirsiniz.Bunun için ise;
1 su bardağı su içinde domates salçasını ezin ve yemeğinizin üzerine dökerek pişirin.
Daha fazla suyu olsun isterseniz ,sıcak su ilavesi ile arzu ettiğiniz kadar sulu hazırlayabilirsiniz.
Ocak üzerinde 20-25 dakika kısık ateşte.Fırında ise önceden ısıtılmış 200 derecede 20-25 dakika yeterli olacaktır.
Hazırlayacak olanlara şimdiden kolay gelsin...
Etiketler:
Etli Sebze
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
16 yorum:
Ellerine sağlık İncim ,nefis görünüyor.
Patlıcanın her türünü severim.
Sevgilerimle...
Ay sevilmez mi karnıyarık her haline bayılıyorum patlıcanın ellerine sağlık
elinize sğalık çok leziz görünüyor, patlıcanın her türlüsü makbulümdür..
geçiverirken ! gözüme takıldı
..
bir göz kırpmak lazım dedim cağnım patlıcana..
:)))
sevgiler..
Elinize sağlık patlıcanların küçük olması daha da lezzetli yapmıştır sevgiler...
Merhabalar, karniyarik harika olmus ellerinize saglik, cok severim, sevgiler....
ben çok severim:) klasiklerimizden en güzellerimizden bence:) eline sağlık
sevgilerimle
İnci ablam nasıl severim nasıl severim karnıyarığı anlatamam. patlıcanlı herşey benim için ayrıdır. ellerine sağlık
Patlıcanı her türlü çok severim. Nefis olmuş sunum da çok şık ellerine sağlık canım. Afiyetler olsun.
Ah arım balım inci ablam ben nerden bulim şimdi bebekçik patlıcanları evde var akşam yaptım mantarlısını ama benimkiler elim kadar:)Ellerine sağlık yanına çoban salata cacık pilav tutumayın beni:)
Minik minik çok tatlı olmuşlar Ellerine sağlık canım..
Çok güzel bir görüntü olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler
Merhabalar.karnıyarık yemeğini çok sevmemize rağmen yağlı bir yemek olmasından dolayı seyrek yaparım. hatta geçen gün közleyerek yapmış kızım harika olmuştu eline sağlık çok güzel görünüyor fotoğrafı.. bu vesile ile bayramınızı candan kutluyorum sevgiler bırakıyorum. güzel bloğuna..
Hayırlı bayramlar..
Hayırlı Bayramlar...
elinize sağlık
Yorum Gönder