8 Eylül 2012 Cumartesi

BUZLUKTA KÖZDE PATLICAN VE BİBER

 
Herkese  sağlıklı mutlu hafta sonları dilerim.Bir önceki yazımda kış hazırlıklarından bahsetmiştim.
Büyük bir kısmını annem ile yazın sıcak günlerinde  hazırladık.Patlıcan,biber kuruttuk kızılcık tarhanası hazırladık:)bu yıl bahcemizde aşırı sıcaklardan olsa gerek taze fasulye olmadı:)çok sevdiğimiz bu sebzeyi doyasıya yiyemedik:) tarhanayı  hazırlamaya bir iki güne başlayacağım
her zaman göz kararı hazırlardım bu defa ölçerek yazmaya çalışacağım zira sonbaharın en lezzetli sebzeleri tezgahlardayken  olabildiğince kışlık doğal  yiyecekler hazırlamak lazım değilmi:)

Bu bağlamda  bugünümü, buzluğa atılmak üzere kırmızı biber ve patlıcan közlemesi hazırladım.
Hazırlaması  kolay fakat zaman alıyor:)siz de benim gibi bir zaman ayarlayıp depolayacağınız kadar
patlıcan ve biberlerinizi ocakta veya közlematikte közledikten sonra  soğuk suyun içinde  patlıcanın kabuklarını, biberlerin kabuklarını ve çekirdeklerini temizledikten sonra süzgeçte süzülmeye bırakın.
Daha sonra  buzdolabı poşetine yiyeceğiniz kadar kısmını yerleştirin.Havasını alıp ağzını sıkıca bağladıktan sonra biraz soğuması için önce  buzdolabının alt kısmında bekletip doğru buzluga bırakın.Kışın  yenileceği zaman yine süzgeç üzerinde çözülmeye bırakın bu şekilde üzerinde barındırdığı su da süzülmüş olur.Sarımsaklı yoğurt veya sirke ,sarımsak ve zeytinyağ karışımı ile tatlandırarak tüketebilirsiniz.
Şimdiden hazırlayacak olanlara kolaylıklar dilerim...

7 yorum:

Tarif diyarı dedi ki...

ALLAH AGIZ TADIYLA YEDİRMEYİ NASİP ETSİN İNCİ HANIM ELLERİNİZE SAĞLIK.BENDE HAZIRLIYCAN İNŞALLAH:)KUCAK DOLUSU SEVGİLER SELAMLAR

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Merhabalar İncim:)
Kış hazırlıklarında kolaylıklar diliyorum.Ben de nasipse bu hafta başlıycam.
Yazın en sevilen salatalarını kışın da yemek harika olur.Ellerine emeklerine sağlık canım.
RABBİM iyi günlerde güle güle yemeyi nasip etsin.
Sevgiler...

vişnap dedi ki...

Ohhhh canım ellerine emeklerine sağlık olsun Misler gibi afiyetle tüketin inşaallah. Sevgilerimle öptümmmm

Heyyfi dedi ki...

Bu güzel fikirden dolayı çok teşekkür ederim.
Hemen uygulayacağım.
Gerçi bizim organik pazarımız bugündü, ben kaçırdım. Ancak haftaya gidebileceğim.
Umarım mevsimini kaçırmam:)
Sevgilerimle...

MAZES dedi ki...

ellerine sağılık,biber yaptım,patlacanları 2 gün sonra kozlemeye niyetliyim(niyete bakma ,kısmete ),planlarım böyle,biraz turşu çeşitlerim de var bu hafta ,bakalım,malzeme alındı.

İnci Yemek dedi ki...

Arkadaşlarım Allah hepimize sağlıklı günlerde yemeyi nasip etsin inşallah:)değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim,hepinizi öperim...

Adsız dedi ki...

Elinize saglik bi de közlenmiş yeşil biber buzluk veya derin dondurucuya girer mi?