7 Haziran 2016 Salı

KAYISILI TART KEK


Hepimize hayırlı iftarlar olsun arkadaşlar.İftar sonrası çayınıza eşlik etmesini isterseniz ,"Tart Kek'i, porsiyonluk tart kalıplarında hazırlayabilirsiniz.Verdiğim ölçüden dört tane çıkıyor.Bu şekilde çok daha rahat oldu açıkçası.Zira her misafire sunumu bozulmadan ikram etmiş oldum.Başka meyveler ile denemeniz ,sizlere ilham vermesi dileğiyle..

Malzemeler:
3 tane küçük yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ (ince belli olandan)
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un (1 su bardağı un tepeleme olsun)
8-10 tane kayısı

Hazırlanması:
Yumurta ile şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.Sonra malzemeleri  listedeki sıra ile ekleyin ve kek hamuru oluşturun.Yağlanmış tart kalıplarına paylaştırın.
Üzerine kayısıları dizin.önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında pişirin.Kürdan kontrolü ile fırından çıkarın.Ilınınca üzerine pudra şekeri serpin.

1 yorum:

Eren Mumcu dedi ki...

elinize sağlık çok güzel teşekkürler.

butik pasta kurabiye kek tart kalıplarına malzemelerinede sitemize bakabilirsiniz.

www.pastacilikekipmanlari.com
www.pastacilikurunleri.com