14 Haziran 2016 Salı

KIYMALI PAZI DOLMASI

Malzemeler:
1  demet  pazı
 300 gr kıyma
1 kahve fincanı pirinç
1 büyükçe kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1/2 kahve fincanı zeytinyağ
2-3 domates püresi

 Hazırlanması:
Kuru soğanı küp, küp doğrayın bir tasa alın.Üzerine sırası ile ince kıyılmış maydanoz,kıyma, yıkanmış pirinçler ve salçaları ekleyip yoğurmaya başlayın.Biraz sulandırmak gerekecek, 1 kahve fincanı suyu azar, azar ilave ederken, bir taraftan da,harcı yoğurmaya devam edin.Dolmanın iç kısmını hazırlamış oldunuz,artık  sarma işlemine geçebilirsiniz.
Pazıların saplarını kesin ,yaprakları düz açarak üst üste dizin . Kaynar suya batırıp çıkarın.Pazı yaprağının ortasındaki damarı keserek çıkarın.Pazı yaprağına hazırladığınız içten yaklaşık bir tatlı kaşığı koyarak sarın..Tuz serpin ve zeytinyağını gezdirin.(Domateslerin kabuklarını soyup rondodan geçirin veya kış için hazırladıklarınızdan bir kaç kaşık kullanın)domates püresini ilave edin.Yaklaşık, 2 su bardağı su verin.Dolmaların üzerine ağırlık olması için bir tabak kapatın.Önce harlı ateşte kaynatın daha sonra kısık ateşte pirinçler uzayıncaya kadar pişirin.Ateşten alınca tencerenin kapağını hemen açmayın biraz demlensin. Sıcak servis edin.
Hazırlayacak olanlara kolay gelsin...

Hiç yorum yok: