6 Haziran 2016 Pazartesi

PINAR LABNE'Lİ KÖFTELİ ALİNAZİK KEBABI

Hepimize Hayırlı Ramazanlar dilerim arkadaşlar.Sağlıkla ,huzur
içinde mübarek günleri yaşayalım inşallah..
Pınar Labne'li  lezzetlere "Pınar Labne'li Köfteli Alinazik Kebabı" ile devam ediyoruz
 arkadaşlar.Özellikle iftar sofralarınızda ana yemek olarak hazırlamanızı öneririm , harika bir lezzet oluyor. #pinarlabneli  #TavsiyeKanali  hashtag ile sosyal medya hesaplarımdan ve İNSTAGRAM hesabımdan pınar labne ile hazırlanmış diğer lezzetlere bakabilirsiniz.

Malzemeler :
Köfte için; 🌟 250-300g az yağlı dana kıyma 🌟 1 su bardağı ince bulgur 🌟 ½ su bardağı sıcak su 🌟 1 adet orta boy kuru soğan 🌟 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, yenibahar
Kızartmak için; 🌟 1 çay bardağı sıvı yağ
Patlıcan beğendi için; 💗 400g Pınar Labne 🌟 6-7 adet orta boy ince patlıcan 🌟 4-5 diş sarımsak 🌟 1 çay kaşığı tuz, pul biber
Yapılışı :
Bulguru sıcak suyla ıslatıp 10 dakika bekletin. Derin bir kaba aktarıp üzerine kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kimyon ve yenibaharı ekleyip 3-4 dakika kadar yoğurun. Köfte harcından pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarladıktan sonra uzatarak parmak şekli verin. Köfteleri geniş bir tepsiye dizip üzerini alüminyum folyoyla kapatarak buzdolabına koyun. Köfte buzdolabında en az 3-4 saat bekletilmeli. Köfteleri kızgın yağda çevirerek kızartın. Patlıcanları kabuklarıyla közleyin. Kabuklarını soyup, yıkayın ve sıkın. Patlıcanları kesme tahtası üzerinde küp küp doğrayın. Pınar Labne, tuz, pul biber ve dövülmüş sarımsağı derin bir kapta iyice çırpın. Üzerine közlenmiş patlıcanı ekleyip karıştırarak ezin. Yoğurtlu patlıcanı servis tabağına yayıp üzerine kızarmış köfteleri yerleştirin. İsterseniz üzerine sızma zeytinyağı ve pul biber de ekleyebilirsiniz. Yemeği ılık olarak servise sunabilirsiniz. 💁 @pinarlabne #TavsiyeKanali'nda


Hiç yorum yok: