Herkese sağlıklı mutlu bir hafta dilerim sayfamı ziyaret eden değerli misafirlerim.
Geçtiğimiz hafta sonu canım babamın ölümünün sene-i devriyesi için duamız vardı,Allah okunan kuran ve dualardan haberdar etsin inşallah..
Babam bizi bırakalı ondört yıl geçti fakat çok özlüyorum onu , babam benim ideolüm güç kaynağımdı o aldı başını gitti baki kalan beni ve kız kardeşimi ahlaklı faziletli iyi birer insan olarak yetiştirmesidir.
Rahmetli babam ile derin sohbetlerimizde bize her zaman söylediği ve asla unutmamamız gerektiği bir sözü vardı aklımdan hiç çıkmayan bu sözü yazmak isterim.
Hayatınız boyunca üç kişiden korkacaksınız derdi;Birincisi Allahtan korkmayanlardan ,ikincisi
utanmaz insanlardan, üçüncüsü ise çirkef insanlardan korkacaksın.
Bazen tembihler ve sözler yetmiyor, bazen hazırlıklı olup tedbir alıyor insan, bazen tembihler unutulup hata çıkıyor:) fakat ben hala bu üç çeşit insanlardan hala çok korkuyorum, ben de bu mirasımı elbette çocuklarıma devredeceğim:))
Utanmazlık ve çirkefliğin altında yatan elbette sevgisizlik ve inancını kaybetmiş olmak yatıyor
bu insanlara acımak gerekir aslında korkmak yerine...
Utanmazlık ve çirkefliğin altında yatan elbette sevgisizlik ve inancını kaybetmiş olmak yatıyor
bu insanlara acımak gerekir aslında korkmak yerine...
Hatıralar bitmez:))artık tarifim ile bilgilere geçelim bakalım nasıl hazırlamışım:)
Sevgili Tijen'imin tavuk kokoreç tarifi ile Sevil'imde gördüğüm kabak beğendi tarifinin harmanlanmasından çıkmış bir reçetedir bu tarif:)şiddetle öneririm mutlaka denemelisiniz.
Hafta sonu gelen misafirlerimden tam not almış muhteşem lezzetli bir ana yemek.
sıcak günler için çok ideal...
Öncelikle tavuk kokoreç hazırlamak ile başlamalısınız;
Malzemeler:
1 paket tavuk ızgaralık(kemiksiz but eti)
1 büyük kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 tane sivri biber
3-4 adet domates
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanması:
Bir tencerede küp doğradığınız soğanları sıvıyağ ile birlikte kavurmaya başlayın daha sonra sırası ile ince doğaranmış sarımsakları ve biberleri ilave edin .Sarımsağın kokusu çıkınca jülyen doğranmış tavuk etlerini ilave edip harlı ateşte rengi dönene kadar kavurun.
Üzerine küp doğradığınız domatesleri ilave edin ateşi kısmayın, domatesler saldığı suyu çekince
ateşten alın.
Kabak Beğendi İçin:
2-3 kabak
1 yemek kaığı un
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 çay bardağı kaşar rendesi
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanması:
Kabakların kabuğunu kazıyıp rendenin iri gözü ile rendeleyin.Bir tenceredeye alıp harlı ateşte yumşayıncaya kadar pişirin.
Diğer tarafta başka bir tencerede sıvıyağ ile unu kavurun üzerine soğuk sütü azar azar ilave ederek tel ile karıştırın pürüzsüz hale getirin.Kabakları ilave edin iyice karıştırın kaşar rendesini ilave edin karıştırın ve ocaktan alın.
Servis ederken;servis tabağın altına üç dört kaşık kabaklı harçtan koyup ,ortasına tavuk kokareçi yerleştirin.
Hazırlayacak olanlara kolay gelsin...
13 yorum:
SINTO MUITO POR SEU PAPAI A SAUDADE SEMPRE FICA CONOSCO!
VOU FAZER ESSA RECEITA DE ABOBRINHA ACHO QUE DEVE SER MUITO BOM!
ablacımm Alah kıymetli babacığının mekanını cennet eylesin..
nurlarla bezesin..
Allah kabul etiin dualarınızı..
umarım iyisindir, görüşemedik çoktandır?
ben bir kabak aşığı olarak Vaalla görür görmez bayıldım.Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle;
Ellerine sağlık İnci ablacım! Tabii ki tam not alacak süper bir tabak! Kabak beğendiyi bende deneyeceğim inşallah en kısa zamanda. Hatta bu haftasonu yapsam mı acaba? :) Tekrar ellerine sağlık. Yazını okudum. Bununla ilgili uzun uzun konuşmak lazım. ilk buluşmamızda inşallah:)
Çok ilginç kabaktan beğendi yapmak aklıma gelmedi hiç :) ellerine sağlık merak ettim deneyeceğim sevgiler..
bende babamı kaybedeli 10 yılı geçti canım.ama daha dün gibi .keşek yanımızda olabılseleri.mekanları cennet olsun.kabak çok güzel.ellerine sağlık canım.sevgiler.
İnci hanım babacığınıza ALLAHTAN rahmet diliyorum mekanı cennet kabri nur olsun canım bende altı yıl oldu babacğımı kaybedeli ama daha bügün gibi özlüyorum ve içim yanıyor.
tarifinizde çok güzel bir buluşturma olmuş ellerine sağlık sevgiler
Canım kabak beğendiye bayıldım, çok değişik bir fikir olmuş, eminim çok da lezzetlidir, Ellerine sağlık.
Babana Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, Allah dualarınızı kabul etsin inşallah.
İnci'm başın sağolsun, çok zaman geçmiş ama.
Yazıların niye kayıyor kayıtta, boşluklar var uzun uzun? Bana mı öyle gözüküyor yoksa?
Ellerine sağlık aşkım, kabak yemeyi özledim ben de.
mekanı cennet olsun.. dualarınız kabul olur inşallah..
neclanın dediğine katılıyorum yazı aralarında çok boşluk oluşmuş..
sevgilerimle..
vallahi bende beğendim ablacım:))) çok güzel olmuş ellerine sağlık
Elıana merci:)
Deniz,Aycan çok teşekkür ederim öpüyorum hepinizi...
Tümayım mutlaka denemelisin:)denenesi bir tarif canım.
Toplantıda uzun uzun konuşuruz öpüyorum seni...
Yorum Gönder