7 Haziran 2011 Salı
TAVADA DİL BALIĞI KIZARTMASI
Herkese sevgiler selamlar blogcanlarım ve değerli izleyenlerim.
Tatlı telaşları atlattım çok şükür:) çok ara verdim farkındayım hepinize Derya Baykaldan selamlar getirdim:)yakınen görmenizi sohbet etmenizi isterdim ,hiç belli olmaz sizde hayallerinize devam edin ,hayatın size ne sunacağını bekleyin derim:)
Benim için önemli günde mutluluğumu paylaşan bütün arkadaşlarıma, dostlarıma,ailem'e;Sinerjilerinizi bana hissettirdiniz, gerek telefon ile gerekse değerli yorumlarınız ile Tebriklerinize çok teşekkür ederim..Her birinizin benim için duygu yüklü yorumlarınızı dileklerinizi alıyorum SEVGİLERİMLE çoğaltıp tekrar sizlere gönderiyorum.İyi ki arkadaşımsınız,dostumsunuz ,iyi ki sizleri tanımışım:)HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...
Canlı yayında izleyemeyen değerli misafirlerim BURADAN tekrar izleyebilirsiniz...
Arşivime baktığım zaman balık tariflerinin az olduğunu gördüm:) halbuki çok sık sayılacak kadar balık tüketiyoruz hanemizde :) fotoğraf çekiminde sıkıntı oluşuyor, sofrada ev halkını bekletmek gibi:))neyse ki bu tarifimde fırsat bulabildim:)
Tarifime geçmeden önce Balığın taze olup olmadığını nasıl anlarız bahsetmek isterim;Öncelikle güvendiğiniz yerlerden almanızı tavsiye edeceğim:)ben balığın gözlerinin parlak olmasından ,balığın karnına eliniz ile bastırdığınızda çukurlaşma hemen toparlanır ,derisi parlak olur ,solungaçları kırmızıdır bunlardan anlarım.
Balık hassasiyet ister arkadaşlar , gerçekten güveneceğiniz yerlerden almanızı ısrarla tavsiye ediyorum ,aslında pazardan balık alımına hiç güveniyorum, balık tezgahının üzerine taze balıkları seriyorlar tablanın altı bayat olabiliyor.Yada Ben Taze Balığı Gözlerinden Tanırım diyen AYLİNtaze balığı çok güzel anlatmış :))emeğine sağlık aylin'imin oradan bakabilirsiniz.
Şimdi tarifime geçebilirim:))
Malzemeler:
Dil balığı(veya istediğiniz bir çeşit balık)
1 kg un
250 gr galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartma İçin:
mısırözüyağ,ayçiçekyağı karışımı
Hazırlanması:
Un, galeta unu ve tuzu kendi arasında karıştırın.(Bu ölçü bizim için çok derseniz arkadaşlar
ölçülerin yarısına veya daha da oranlayarak küçültebilirsiniz.)
Veya benim yaptığım gibi verdiğim ölçülerde hazırlayıp , yeteri kadarını bir tabağa boşaltın
geri kalanını buzdolabı poşetinde başka balık kızartmasına kadar saklayabilirsiniz seçim sizin..
Bu şekilde kızarttığınız balığın sonucundan çok memnun kalacaksınız.
Balık kızartılırken bol yağda kızartılası söylenir fakat ,ben 1-2 yemek kaşığı kadar mısırözüyağ ve ayçiçeğiyağ karışımı ile ve teflon balık tavasında kızartılasından yanayım ;bu iki yağın karışımı kızartma esnasında fazla yanmadığı için balığınıza lezzet katar.
Yine de bol yağda kızartma isterseniz ,aynı yağ karışımını kullanmanızı tavsiye ederim ;
Kızdırılmış yağın içine unladığınız ( fazla unları eleyin )balıkları bırakın,istediğiniz kızartma ayarında pişirip kağıt havlu serilmiş servis tabağına alın.
Balığın yanında sevdiğiniz bir salata veya yeşilsoğan:)veya bir baş soğan:)
Hepinize Afiyet Olsun...
Görüşmek üzere Sevgiyle Kalın...
Etiketler:
Balık Yemekleri,
püf noktası
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
10 yorum:
Tekrar tebrikler İnci ablacım herşey çok çok daha güzel olsun. Çok daha fazla tv yayınların olsun inşallah:) Bu arada balık da nefis duruyor. Bizde balıkçı bir aile olarak ellerine sağlık diyorum:)
programı kaçırdım diye üzülüyordum ama şimdi seyrettim.harikasınız.zaten derya baykalı çok severim.
dil balıgına gelince tadının çok güzel oldugunu duydum ama hiç yemedim emini çok lezzetlidir.ellerine saglık.
çıtır çıtır süper olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
Canımmm ben sana yorum yazarken senden geldi kalp kalbe karşıymış.
Balık enfes olmuş ellerine sağlık.
Reklam filminizde süper çok yakış
mışsın ekrana öpüyorum.
TEKRAR TEBRİKLER İNCİM.VİDEOYU PAYLAŞTIĞIN İÇİN DE TEŞEKKÜRLER SANAL YOLDAN DA OLSA TANIŞMIŞ OLDUK.BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM.
SEVGİLERİMLE...
Tümayım,Eylemcim,Sevdam,Deryacım,
Sevalim canlarım çok teşekkür ederim iyi dileklerinize:)
hepinizi kocaman öpüyorum...
ablacımmm programdan haberim yoktuuu:(
bu aralar çok dalgınım iliyorsun sebebini:))
kusuruma bakma:)
balığında nefis görünüyor ellerine sağlık olsun ablacım:)
Denizim ne demek canımın içi :)bende kaçırıyorum bazı arkadaşların etkinliklerini:))kalplerimiz her zaman birlikte atıyor biliyorsun sen:)
öpüyorum canım..
Reklam yıldızım benim, seni ben pek çok severim:)
Balık harika görünüyor, elceğizlerine sağlıkk ablam..
Merhaba canım çok güzel bir tarif ellerine sağlık.. Hayırlı Cumalar..
Yorum Gönder