30 Nisan 2012 Pazartesi

İSOTLU KISIR


Tüm izleyenlerime sağlıklı mutlu haftalar dilerim.Nereden başlasam bilemedim:))uzun uzun  ara verdim  blogumu güncellemede.En son Bayat ekmek etkinliğimizden bahsetmiştim,blogger arkadaşlarım bayat ekmek ile ilgili çalışmalarına devam ediyor  çeşitli kanallarda izliyorsunuz tahmin ediyorum.Sonra rutin tedavilerim için bir kaç gün hastaneye vakit ayırdım ve sadede gelirsek
hayırlı işlerimiz var demiştim:))çok şükür kızımızın ailesinden olumlu onayı aldık:))inşallah sonbaharda kaldığımız yerden devam edeceğiz gençlere bu hayırlı yolda biz büyüklerin yardımcı olması gerekiyor elbette:))bu anlamda yola çıkmış tüm genç insanlara  Allah her şeyin hayırlı ve uğurlu olanını nasib etsin inşallah.
Uzun uzun aralarda hepinizi  ve blogumu çok özlediğimi biliyorsunuz artık her defasında dile getiririm:)canparelerimi de görmemiştim bu süreçte (gerçi bir kaç eksiklerimiz olsa da) Betül'ümün yaş günü dolasıyla bir araya geldik .Pazar kahvaltısı ile  hem özlem giderik, güldük  çok çok güzel bir gün oldu:))adeta keyif depoladık ben ve kızlar ,bir müddet idare eder sanıyorum:)
İsotlu kısırı ilk defa Betül'ümde yemiş aşık olmuştum bu lezzete:)fotoğraflayıp yayımlama fırsatı bulamamıştım. Ekşi ve acıyı bir arada seviyorsanız tam size göre muhteşem bir lezzet :)aslında bir öğün diyebiliriz çok da doyurucu.Reçeteyi isotu yarım ölçü kullanmak dışında aynen uyguluyorum
hepinize şiddetle tavsiye ederim.Şimdi nasıl hazırlamışım işte tarifi.

Görüşmek üzere sevgi ile kalın...

Malzemeler:
2 su bardağı  pilavlık bulgur
1 çay bardağı  zeytinyağ
1 çay bardağı nar ekşisi
1 çay bardağı isot (çok acı sevmezseniz azaltabilirsiniz)
1 limon suyu
2 adet taze kırmızı biber
3  yemek kaşığı  tatlı biber salçası
8-10 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanması:
Bulguru yıkayıp  suyunu süzün büyükçe bir tencereye boşaltın.Üzerine bulgurları iki parmak geçecek kadar su doldurun(yaklaşık bir buçuk su bardağı).Suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişmeye bırakın.Ateşten almadan önce tuzunu ilave edin karıştırıp demlenmeye bırakın.
Hafif ılındığında salça,isot,zeytinyağ ve nar ekşisini ilave edip karıştırın .Tekrar tencerenin kapağını kapatın.
Diğer tarafta taze soğanları ,kırmızı biberi ve maydanozu ince ince doğrayın.Biraz daha soğumuş olan bulgurun içine dökün karıştırın.Yine tencerenin kapağını kapatıp 1 saat boyunca dinlenmeye bırakın.Süre sonunda iyice soğumuş  kısırımızı  servis edeceğimiz tasa alıp sunabiliriz.
Hazırlayacak Olanlara  Kolaylıklar Dilerim...

6 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

1 ÇAY BARDAĞI İSOT ÇOK ACI OLMADIMI ABLA,BENYİYEBİLİR MİYİM ACABA YAPSAM DİYE DÜŞÜNDÜM VALLA,BİRAZ AZALTARAK DENEMK LAZIM,BETÜL'NDE SENİNDE ELLERİNE SAĞLIK..

İnci Yemek dedi ki...

Reyhan'cığım güzel yorumuna teşekkür ederim canım:)
Betül 1 çay bardağı isot katarak hazırlamıştı enfesti bulgur acıyı
tolere etmişti:)ben hazırlarken
ev halkının damak zevkine göre azalttım canım.
kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...

ihlamurcum dedi ki...

Bayılırım gibi geldi ama ben ilk sefer isotunu azaltıp yapayım.Elinize sağlık.

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Acıyı da ekşiyi de çok severim. Bu kısır tam benlik. Öyle güzel yapmışsın ki ellerine sağlık canım. Sevgiler...

NİRVANA dedi ki...

ablacım ellerine saglık genelde ince bulguru ıslatarak yaparım ben ama pişirilerek yapılanıda merak ediyorum...yapıcam mutlaka ama tam ölçü ısotla :))...sevgiler...

ÖZLEMCE dedi ki...

ooh çayımı içerken gördüm tarifini..canım çekti valla..
ellerine sağlık