9 Nisan 2012 Pazartesi

PIRASA KAVURMASI


Pırasa mevsimi  bitti,bu sezonun son pırasa reçetesi diyebiliriz.Pırasa kavurması bizim hanede çok seviliyor, hafta sonları öğlen saatine yakın yapılan kahvaltı sofraları için de ideal aynı zamanda börekler için de iç malzemesi olarak kullanılabilir .Sonbaharda yeni pırasa  sezonun da  pırasa kavurması ile çeşitli börekler hazırlayacağız :)

Yine ölçü vermeden istediğiniz kadar pırasayı  ince ince kıyın ,1 tane havucu rendeleyin.
Tencerenize 3-4 yemek kaşığı  zeytinyağ dökün üzerine küp doğranmış 1 tane iri soğanı kavurun ,üzerine rendelenmiş havucu döküp 1-2 dakika kadar  kavurmaya devam edin.
Sonra pırasaları ilave edin arada bir karıştırarak sebzeler yumşayıncaya kadar pişirin.
Bir ara 1 çay  kaşığı tuz atmayı unutmayın.Tencerenizin kapağını  daima kapalı tutun.
Pırasa kavurmanızı ocaktan almadan önce ister göz göz kişi sayısınca yumurta kırın .İsterseniz iki yumurtayı bir tas içinde yumurta teli ile çırpın ve sebzelerin üzerine serin pişirin.
Hangi şeklini tercih ederseniz.
Afiyet Olsun...

4 yorum:

u.aydin dedi ki...

muhtesem gorunuyor ellerine saglik,saglikli da,sevgilerle.

yeşim dedi ki...

bizim pazarlarda hala bol miktarda var pırasa.bu hafta alıp deneyeceğim.ellerine sağlık inci tanem öpüldün.

Tarifkolik dedi ki...

Elleriine sağlık canım çok hoş görünüyor, sevgiler

feray dedi ki...

İncim ellerine sağlık pırasa harika çok severim bende..
Sevgiler..