Pırasa mevsimi bitti,bu sezonun son pırasa reçetesi diyebiliriz.Pırasa kavurması bizim hanede çok seviliyor, hafta sonları öğlen saatine yakın yapılan kahvaltı sofraları için de ideal aynı zamanda börekler için de iç malzemesi olarak kullanılabilir .Sonbaharda yeni pırasa sezonun da pırasa kavurması ile çeşitli börekler hazırlayacağız :)
Yine ölçü vermeden istediğiniz kadar pırasayı ince ince kıyın ,1 tane havucu rendeleyin.
Tencerenize 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ dökün üzerine küp doğranmış 1 tane iri soğanı kavurun ,üzerine rendelenmiş havucu döküp 1-2 dakika kadar kavurmaya devam edin.
Sonra pırasaları ilave edin arada bir karıştırarak sebzeler yumşayıncaya kadar pişirin.
Bir ara 1 çay kaşığı tuz atmayı unutmayın.Tencerenizin kapağını daima kapalı tutun.
Pırasa kavurmanızı ocaktan almadan önce ister göz göz kişi sayısınca yumurta kırın .İsterseniz iki yumurtayı bir tas içinde yumurta teli ile çırpın ve sebzelerin üzerine serin pişirin.
Hangi şeklini tercih ederseniz.
Afiyet Olsun...
4 yorum:
muhtesem gorunuyor ellerine saglik,saglikli da,sevgilerle.
bizim pazarlarda hala bol miktarda var pırasa.bu hafta alıp deneyeceğim.ellerine sağlık inci tanem öpüldün.
Elleriine sağlık canım çok hoş görünüyor, sevgiler
İncim ellerine sağlık pırasa harika çok severim bende..
Sevgiler..
Yorum Gönder