Enfes bir poğaça oldu şiddetle öneririm mutlaka denemelisiniz. Oktay usta ve yemek vakti Aylinin reçetelerinden yeniden yapılandırdığım yeni bir tarif oldu:)bir sonraki hazırladığımda mısır ununu yarım bardak ilave etmeyi düşünüyorum.Bizim haneden tam not aldı:)ertesi günü tazeliğini
hala koruyordu.
Görüşmek üzere ,Sevgiler selamlar...
Malzemeler:
2 tane tam yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ ve zeytinyağ karışımı(ince belli)
1 çay bardağı yoğurt
150 gr tereyağ oda ısısında(2 yemek kaşığı dolusu)
1 su bardağı mısır unu
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı silme tuz
7-8 dal dereotu
3-3,5 su bardağı sade kekun
Üzeri İçin:
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı mısır unu,çörek otu
Hazırlanması:
Kekun dışında oda ısısındaki tüm malzemeleri hamur yoğuracağınız tasın içine alın ve yoğurun.3 su bardağı Kekunu azar azar ilave ederek hamur hazırlayın.Hazırladığınız hamuru ikiye bölün
bir yarısına ince ince doğradığınız dereotunu ilave edin tekrar iyice yoğurun.
Hamurdan cevizden büyük parça koparıp içine peynir koyup şekillendirin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Dere otlu olan poğaçaların üzerine çörek otu,sade poğaçaların üzerine musır unu serpin.
180 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
NOT:
Poğaçayı hazırlarken 3 su bardağı kekun yeterli oldu fakat sıvı malzemelerin yoğunluğu ile
biraz daha kek un ilave edilmesi gerekirse kaşık kaşık ilave ederek kıvam bulmaya çalışın.
Mısır ununu yarım su bardağı da ilave edebilirsiniz ,o zaman unun miktarını artırın.
Normal un kullanacaksanız 1 paket kabartma tozu ilave etmeyi unutmayın.
8 yorum:
vallahi super gorunuyor hayatim,ellerine saglik,kiyirdir da o simdi mmmmh sevgilerle.
Poğaçalar nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
Ohh walla nefis. ben böyle içinde dereotu olan poğaçaları pek bir seviyorum:) Ellerine sağlık İnci ablacım:)
enfes görünüyor poğaçalar canısı ellerine sağlık aldım bir tane.öpüyorum.
çok güzeller canım ellerine sağlık
olsada yesem dedim görünce:)))
Ellernize saglik cok guzel gozukuyo 2 ayirdigimiz hamur icinemi misir unu ilave ediyoruz yarim subardagi yazmissinida anlayamadim
Ikiye ayirdigimiz hamuru yarim su bardagi misir unumu ekliycez anlayamadim
Sevgili hande sayfama hoş geldiniz :)
Tüm malzemelerle hamur hazırlayıp kekunu yavaş yavaş ekliyorsunuz.İkiye böldüğnüz hamurun yarısına dereotu ekliyorsunuz sade hazırlamak isterseniz hamuru ikiye bölmeye gerek yok.Ben iki çeşidi de denemeniz için hazırlanan hamuru ikiye bölerek anlatmaya çalışmışım.
Şimdiden kolaylıklar dilerim,sonucu bildirirseniz mutlu olurum:)
Kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...
Yorum Gönder