18 Eylül 2012 Salı

ETLİ KARNIYARIK

 
Herkese sevgiler saygılar.."Varmısın  bir 30 yıla daha" dedim..sevgili eşime:)
"Varım,  yeni başlıyoruz yapacak çok işimiz var "dedi..evet 17-09 bizim evlenme yıl dönümümüzdü:))daha geçen yıl yazmıştım bu Serüvenin Hikayesini zaman nasıl hızlı akıyor bir kez daha anladım:))Sağlıkla huzurla  nice yıllara bize ve cümlemize...Patlıcan mevsimi tam zamanı,patlıcan severler için belki bildik bir reçete :)bakın bakalım ben nasıl hazırlamışım.
Görüşmek üzere sevgi ile kalın...
 
Malzemeler:
500 gr kuşbaşı dana eti
1 tane büyük soğan
2-3 tane domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
5-6 orta boy patlıcan
1-2 tane sivri biber,domates(üzeri için)
sıvıyağ,tuz

Hazırlanması:
Patlıcanları alaca soyup üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tuz  ve elinizle  su serpin acı suyu çıkması için
beklesin.Diğer tarafta  kuşbaşı etleri yıkadıktan sonra bir yemek kaşığı sıvıyağda kavurarak pişmeye bırakın.Etler suyunu salıp tekrar çektiğinde yeteri kadar yumşamamış ise bir çay bardağı  sıcak su ilave edebilirsiniz.Daha sonra küp doğradığınız soğanları ilave edin ,ardından kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domateslerin ilavesi ile kısık ateşte, iyice pişmeye bırakın.

Patlıcanları yıkayın iyice sularını sıkıp kurulayın ve  kızartın.
Kızarttığınız patlıcanları  fırın tepsisine dizin.Bıcak ve çatal yardımı ile patlıcanın iki uçlarını koparmadan, ortasından yarın ve  olabildiğince genişletin.Burada oluşturduğumuz boşluğa kaşık yardımı ile hazırladığımız  et soteyi doldurun.Üzerini biber ve domates ile süsleyin.
Yaklaşık iki su bardağı su ile salçaları ezin ve bir kenarından tepsiye dökün.
200 derecedeki fırında yemeğin suyu kaynayıncaya kadar(30 dakika)pişirin ve fırından çıkarıp sıcak servis edin.
Afiyet Olsun...

7 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK ABLACIM NEFİS GÖRÜNÜYOR KARNIYARIK:)
SEVGİLER..

Unknown dedi ki...

Etli de harika görünüyor,ellerinize sağlık..Sevgiler

vişnap dedi ki...

İnci'm oyy oyy bu nefis olur ben de bir ara bir iki kere bostan patlıcanı ile yapmıştım da tadına doyamamıştık .Bak aklıma düşürdün yapayım canım.Ellerine sağlık harika görünüyor öperimmmm.

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik canim nefis kim sevmezki kaniyarik

İnci Yemek dedi ki...

Canlarım değerli yorumunuza çok teşekkür ederim en kısa sürede ziyaretinize geleceğim:)
kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum..

Oktay usta dedi ki...

upss görüntüye bakarmısınız ya, nasıl lezzetli duruyor, paylaşımlarınızı devamlı taki ediyorum emeğinize sağlık...

İnci Yemek dedi ki...

Oktay usta çok teşekkür ederim:)