omegadan zengin bu besini çokça tüketiriz.
Arada bir balığı kızarttığım zaman böyle hazırlıyorum çok da pratik oluyor ,ayrıca salata gerekmiyor sadece söğüş roka ,domates varsa kıvırcık yaprakları yeterli oluyor.Denemenizi tavsiye ederim:)
Ölçü vermeyeceğim,İstediğiniz kadar kuru soğanı yarım ay şekinde doğrayın ,bir fiske tuz serperek elinizle ovalayın.Soğan suyunu sıkarak atın.Servis tabağına aldığınız soğanları kıyılmış maydanoz ile karıştırın ve limon suyu ile tatlandırın.
Orta ateşte kızarttığınız palamutları hazırladığımız soğan salatasının üzerine dizin ve servis edin.
Kızartılmış balığın yağı ile karışan ve lezzetlenen bu yemeği bakalım siz sevecekmisiniz:)
Afiyet Olsun...
5 yorum:
Merhaba İnci Hanım,
Balık ve soğan ayrılmaz ikili,ellerinize sağlık,
ben soğana sumak eklemeyi de çok seviyorum...
Sizi ilgi ve beğeni ile takip ediyor,bloğumu ziyarete bekliyorum;
http://emirlehayatguzel.blogspot.com
Sevgilerimle..
Hoş geldiniz mürvet'ciğm:)evet sumak çok lezzetli olacaktır mutlaka deneyeceğim.Önerilere açık olduğumu bir kez daha belirtiyorum:)ilginize çok teşekkür ederim canım.
kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum..
soğanla balık gerçekten de birbirinden ayrılamaz lezzetler. soğan salatasını çok seviyorum zeytinyağı, bol limon, pul biber, ve diğer baharatlar çok güzel bir tad katıyor. çok teşekkürler güzel paylaşımınız için bizler de adresimize bekleriz. oktay usta yemek tarifleri
İncim balık sezonunu açmışsın ,ben daha alamadım ellerine sağlık :)
aa bizde de balık vardı ama fırında:)eline sağlık...
Yorum Gönder