13 Eylül 2012 Perşembe

SOĞAN SALATASI YATAĞINDA PALAMUT TAVA

 
1 Eylül,  balık avı başlaması ile beraber  ilk siftahımızı  çingene palamutu( palamutun küçüğü) ile yaptık.Aslında çok da sevmem çingene palamutunu  henüz yağlanmamıştır, lezzeti hoş değildir bana göre, fakat bu balık ezberimi bozdu:)lezzeti mükemmeldi.İnşallah bu mevsim bol bol palamut çıkar
omegadan zengin  bu besini çokça  tüketiriz.
Arada bir  balığı kızarttığım zaman böyle hazırlıyorum  çok da pratik oluyor ,ayrıca salata gerekmiyor sadece söğüş  roka ,domates  varsa kıvırcık yaprakları yeterli oluyor.Denemenizi tavsiye ederim:)
Ölçü vermeyeceğim,İstediğiniz kadar kuru soğanı yarım ay şekinde doğrayın ,bir fiske tuz serperek  elinizle ovalayın.Soğan suyunu sıkarak atın.Servis tabağına aldığınız soğanları kıyılmış maydanoz ile karıştırın ve limon suyu ile tatlandırın.
Orta ateşte kızarttığınız palamutları  hazırladığımız soğan salatasının üzerine dizin ve servis edin.
 Kızartılmış balığın yağı ile karışan ve lezzetlenen bu yemeği bakalım siz sevecekmisiniz:)
Afiyet Olsun...

5 yorum:

Emirlehayatguzel dedi ki...

Merhaba İnci Hanım,
Balık ve soğan ayrılmaz ikili,ellerinize sağlık,
ben soğana sumak eklemeyi de çok seviyorum...
Sizi ilgi ve beğeni ile takip ediyor,bloğumu ziyarete bekliyorum;
http://emirlehayatguzel.blogspot.com
Sevgilerimle..

İnci Yemek dedi ki...

Hoş geldiniz mürvet'ciğm:)evet sumak çok lezzetli olacaktır mutlaka deneyeceğim.Önerilere açık olduğumu bir kez daha belirtiyorum:)ilginize çok teşekkür ederim canım.
kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum..

Oktay Usta dedi ki...

soğanla balık gerçekten de birbirinden ayrılamaz lezzetler. soğan salatasını çok seviyorum zeytinyağı, bol limon, pul biber, ve diğer baharatlar çok güzel bir tad katıyor. çok teşekkürler güzel paylaşımınız için bizler de adresimize bekleriz. oktay usta yemek tarifleri

LEZZETİKRAM dedi ki...

İncim balık sezonunu açmışsın ,ben daha alamadım ellerine sağlık :)

*mehtap dedi ki...

aa bizde de balık vardı ama fırında:)eline sağlık...