6 Mayıs 2013 Pazartesi

TEL ŞEHRİYELİ TAVUK İNCİK

Tüm takipçilerime  sağlıklı huzurlu bir hafta dilerim.Benim için beklenen günler yaklaşıyor,inşallah hafta sonu  paşamın nişan düğününü gerçekleştireceğiz,anladığınız gibi bu hafta çok yoğun geçecek:))hiç heycanlanmamış gibi durumu idare etsemde, günler yaklaştıkça üstüne üstlük galiba bir de duygusallık ekleniyor:)hayırlısı  olsun oğluma ve evlenme yolundaki tüm gençlere.
Malum sebepten ev halkı  acayip diyette:))) makarnayı değilde ,en sevdiğim pilavı listeden çıkardık:))o zaman hemen yerine alternatif makarna gurubundan tel şehriye pilavı yer aldı:)yağı kontrol edilebilir , kısmen pilav yeme isteğini kırıyor:)harika bir lezzet  mutlaka denemelisiniz.
Görüşmek üzere,sevdikleriniz hep yanınızda olsun...

Malzemeler:

4 tane piliç baget
1 su bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı  tavuk suyu

Hazırlanması:
Bağetleri yıkadıktan sonra  3 su bardağı soğuk su ile pişmeye bırakın.Diğer tarafta pilav tenceresinin içine tel sehriyeleri yağsız  rengi dönünceye kadar kavurun.Kısık ateşte devamlı karıştırın ki tel şehriyeler aynı oranda kavrulsunlar.Kavrulan şehriyelere yağını ilave edip karıştırdıktan sonra tavuk suyunu ve tuzunu verin kısık ateşte pişmeye bırakın.Suyunu çeken şehriye pilavını ateşten aldıktan sonra üzerine havlu kağıt kaplayıp tencerenin kapağını  sıkıca kapatıp demenmeye bırakın.
Şehriye pilavını,piliç bağetlerle sıcak servis edin...
NOT:
Piliç bagetleri ,fırında pişirerek de tel şehriye pilavı ile birlikte sunabilirsiniz.

1 yorum:

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Allah tamamına erdirsin diyeyim ilk önce. Ellerinize sağlık. Nefis bir görüntüsü var. Bloğunuzu takip ediyorum. Bana da beklerim. Sevgiler,