11 Temmuz 2013 Perşembe

İSLİM KEBABI

 Merhabalar sevgili takipçilerim.Bu kadar tembellik yeter :)aslında tembellik değil de ,son günlerin moda deyimiyle  Tükenmişlik sendromu yaşıyorum belki de:)şu sıralar zihnim çok dağınık arkadaşlar:)belli ki bir çok konuyu bir anda düşünüp çözüm aramaya çalışıyorum:)biraz dinlenmek,
biraz vitamin katkısı ,umarım iyi gelecektir,oysa size anlatacak ne çok şey var:)daha  Bosch ve Gezgin Damaklar ile ile yaptığımız kuzey ege gezimizden bahsedeceğim:)
Yemeğimize gelirsek,hepinizin bildiği  klasik türk mutfağı reçetelerinden  biri.Daha önceki postumda  Kabaklı  versiyonunu  hazırlamıştım,tercih sizin sıcak günler için çok ideal ana  yemek.

Malzemeler:
4 tane uzun patlıcan

Köfte İçin:
500 kg kıyma
2 -3 dilim bayat ekmek içi
1 orta boy kuru soğan rendesi
1 tane yumurta
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1,5yemek kaşığı domates püresi
1,5 su bardağı su

Hazırlanması:
Önce köfteyi hazırlayalım biraz dinlensin.Kıymanın üzerine ıslatılıp veya incecik ufalanmış ekmek içini ince kıyılmış maydanozu ve sıra ile diğer malzemeleri ilave edip güzelce yoğurup buzdolabına dinlenmeye bırakalım.Diğer tarafta, alaca soyduğumuz patlıcanların üzerine çok az tuz serpiyoruz acı suyunu atmak için,sonra parçalamadan sıkarak acı suyunu atıyoruz.Patlıcanları  mümkün olduğunca uzun boylu olandan seçmiştik ,sonra uzunlamasına 3 veya 4 dilime bölüyoruz.Aşağıdaki fotoğrafta göstermeye çalıştığım gibi....
Dilimlenmiş patlıcanları,  hafifçe kızartın.Ben üzerlerine yumurta fırçası ile yağ sürerek kızartıyorum.Tüm patlıcanların  kızartma işlemi bitince soğumaya bırakın.Buzdolabında dinlenmekte olan köfte hamurunuzu yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak şekillendirin.Mümkünse yağsız bir tavada hafifçe her iki tarafını kızartın.Kızarmış  patlıcanın bir ucuna köfteyi yerleştirip rulo sarın ,üzerine bir dilim domates ve biber ekleyin ,kürdanla açılmaması için tutturun.Aşağıda fotoğraflamaya çalıştığım gibi.Tüm sarma işlemi bitince uygun bir tepsiye dizin.Domates püresi ile suyu karıştırıp sarılmış patlıcanların üzerine dökün.200 derecedeki fırında 20-25 dakika pişirin.İlk sıcaklığı çıkınca servis edin.Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok: