16 Temmuz 2013 Salı

SOLO CEHF'S İSTANBUL VE ÇİKOLATA

 Haftanın ikinci gününden tüm takipçilerime sevgiler selamlar.Bosch,tatiline çıkmadan önce buluşmuştum SOLO  ekibi ile hem de, kendimi evimde hissettiğim,benim için çok özel yerde:)
Elbette Gülhan Kara nın okulunda Cehf's istanbul da.Etkinliğin konusu çikolata idi.Şimdiye kadar katıldığım çikolata etkinliklerin dördüncüsü oldu benim için ama  Gülhan ve Mustafa kara'dan öğrendiğim bilgiler gerçekten çok değerliydi zira ortalığı fazlaca dağıtmadan, çikolata nasıl temperlenir ve çikolataya dair püf noktalarını öğrendik.Sırası gelmişken hemen  not düşmek isterim;
Ev ortamında dolgulu çikolata hazırlamak için ;bir çay bardağı kadar su doldurulmuş bir tencere ve onun içine geçecek fakat suya temas etmeyecek bir kabın içinde çikolatalar eritilecek.Bu işlemin adı benmari usulü.Çikolatalar yarı erimiş halde dışarıya alınacak ,karıştırarak tamamının erimesi sağlanacak.Daha sonra temperlenecek miktar çikolata ilave edilerek devamlı karıştırılacak ve kalıplara dökülecek.....Temperleme işlemindeki ölçüyü ,Mustafa bey şöyle oranladı;150 gr benmari usulü erimiş çikolata ve 5ogr temperleme ilavesi.Yani toplamda 200gr çikolata.Yukarıda fotoğrafını gördüğünüz Truff ların reçetesini ise bayram misafirleriniz için ayrıca vereceğim:))enfes bir lezzet ve sunum oluyor doğrusu:)
İşte  anlaşıldığı  gibi çikolataya battık ,çıktık:)ne ile temizledik, sildik ellerimizi elbette SOLO  ile:)
Solo, benim  yıllardır kullandığım markalardan biri,kalitesini hepiniz zaten biliyorsunuz, sadece bilmediğiniz SOLO'nun yeni çıkardığı ürün "Sıkıştırılmış Tuvalet Kağıdı"pakette 40 rulo var ve daha az yer kaplıyor vede ekonomik...
Sevdiğim Okulda ,sevdiğim marka ile buluşmak benim için inanılmaz keyifli bir gün oldu:)bu anlamda SOLO firmasına ve ekibine,Güzel insanlar, Gülhan-Mustafa Kara ve Cehf's istanbul  okuluna çok teşekkür ederim...


Hiç yorum yok: