yeni reçeteler ve tanıtımlar ile karşınızda olacağım.
Patates çorbası, benim yıllardır sık hazırladığım ev halkı ve misafirlerim tarafından beğeni alan tariflerimden bir tanesidir.Ancak ,şimdiye kadar patates çorbasında hiç soğan kullanmamıştım:)
Tümayınmutfağı... tümayım tarifinde soğan kullanmış,denemek amaçlı yarım soğan kullandım iyi oldu:)yine evde tavuk suyu vardı ilave ettim fakat bu iki malzemeyi kullanmak istemezseniz önemli değil, çorbanın lezzeti değişmez.Verdiğim ölçülerde 8-10 kişilik çorbanız olur.Patates çorbasının kıvamını kendi damak lezzetinize göre inceltebilirsiniz.
Sağlıklı mutlu haftalar dilerim,sevgi ile kalın görüşmek üzere...
Malzemeler:
4 tane küçük patates
1/2 kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
2 tatlı kaşığı un
1 su bardağı tavuk suyu
5 su bardağı içme suyu
1 çay bardağı süt
tuz,karabiber
Hazırlanması:
Çorba tenceresinde tereyağını eritin,üzerine yemeklik doğradığınız soğanı dökün ve ısı alıncaya kadar kavurun.Sonra unu ilave edin 1-2 dakika kavurun.Kabukları soyulmuş küçük doğranmış patatesleri de tencereye ilave edin, beş su bardağı oda ısısındaki suyunu verin ve patatesler ezilinceye kadar pişmeye bırakın.İyice pişen çorbanızı blenderden geçirin.Kıvamını damak tadınıza göre ayarlamak için tavuk suyunu ve sütü ilave edin.Tuzunu damak tadınıza göre ayarlayın.Karabiber serperek sıcak servis edin.
Afiyet Olsun...
8 yorum:
Ellerine sağlık.Ben de bir kere denemiştim,güzel olmuştu. Bu arada sosyal medya güzel bir şey ama blogların eski canlı günlerini de insan çok özlüyor:)Çoğu şeyi artık oradan paylaşıyoruz ne yazık ki..Sevgiler canım.
sütü sıcak olarak mı eklemememiz gerek? birde sütü ekledikten sonra bir taşım daha kaynatsak olur mu?
hımm nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
ablacım eline saglık bende soganlı yapıyorum bence lezzet farkı oluyor ayrıca sütünüde 1 su bardagına yakın ekliyorum bizde cok seviyoruz ailecek...
Derya'cığım,yıllardır hazırlıyorum patates çorbasını severek de yiyoruz herkese tavsiye ederim:)sosyal medya için yazdıklarına katılıyorum,eski blog günlerimizi bende çok özlüyorum ):aslında,anlık iletişim takibinden eski blog dostlar arada kaynıyor farketmeden.
öperim seni canım...
Uykusuz balık,dikkatli arkadaşım çok teşekkür ederim öncelikle uyardığın için:)süt,oda ısısında olmalı,çorbanın kıvamı ayarlandıktan sonra elbette bir taşım kaynatılmalı.Eksik tarifimi de hemen düzeltiyorum:)
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Kucak dolusu sevgilerimle...
MufağaBuyrun,çok teşekkür ederim canım,gerçekten nefis:)
sevgilerimi gönderiyorum...
Nirvanam,yıllardır soğan kullanmadan hazırlıyordum soğanı
ilave edip etmemekte tereddüt ettim açıkça:)sonra yarım soğan ilave ettim fena olmadı aynı şekil
süt içinde unun fazla olması için de geçerliydi:)patates yeterince nişastalı.Endişe içinde eski damak tadımdan ayrılmak istemedim belki de:)
Sarılıp öperim seni canım...
Yorum Gönder